La fira valenciana de la música, el Trovam!, ha obert hui en Castelló les portes d´una edició que busca consolidar-se com un referent del panorama musical actual en la Comunitat, i assentar les bases per a que la música es convertisca en un sector principal en les comarques valencianes. La cita s´ha consolidat en els útlims anys fins al punt que en la present edició participaran no només alguns dels artistes més coneguts del moment, sinó també professionals del sector i representants d´institucions en un intent de marcar un full de ruta que potencie el panorama musical.
Precisament, hui, el conseller d´Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, ha participat en la taula redona que obri la cinquena edició d´este esdeveniment, en un acte en què ha estat acompanyat per la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Castelló, Verònica Ruiz; el diputat de Cultura i vicepresident de la Diputació de Castelló, Vicent Sales, i el director de la Fira Valenciana de la Música, Joan Gregori Maria.
El conseller ha destacat que “des de la conselleria de Cultura considerem que el Trovam és més que un festival de música o una trobada de professionals: creiem que és una eina bàsica per a continuar reforçant les nostres indústries culturals i per a professionalitzar el sector musical valencià”.
Fins diumenge,12 de novembre, la capital de la Plana es converteix en punt de trobada per a les persones amants de la música i professionals del sector. Així, quasi seixanta artistes donen testimoni de la vitalitat de l’escena local, autonòmica i estatal. D’altra banda, més de tres-cents professionals s’han acreditat per a assistir als col·loquis, conferències i xarrades amb l’objectiu d’analitzar l’estat del sector i donar respostes als problemes i reptes de futur.
Marzà ha afegit en la seua intervenció que “aquesta fira-festival converteix Castelló en la capital valenciana de la música durant quatre dies, amb més de seixanta concerts per tota la ciutat”. A més, ha destacat la importància que “en vora el 50 % d´actuacions les protagonistes siguen dones i que la programació siga absolutament plurilingüe”.
D´altra banda, cal recordar que Cultura de la Generalitat ha fet una inversió de 67.000 euros i ha cedit diversos espais per a la realització d´activitats programades.
En la primera jornada també estan programades activitats per a professional com la mesa de debat sobre política musical valenciana i els diversos models de gestió del sector o la mesa en què es tractarà la situació concreta de les dones en el món de la música.