Pocs dies després de que Cosomuval iniciara un nou camí a l’ombra dels 40 anys d’existència –ara denominada La Coordinadora– l’organització de la ciutat de València de les societats musicals, presidida per Miguel Hernández, i que agrupa 25 entitats, algunes clàssiques pels seus anys de permanència en barris i sectors de la capital valenciana, Sandra Gómez apareix en campanya per a parlar de música i dels seus projectes al seu voltant.
És un moment important quan en plena disputa electoral les forces estan molt igualades no sols entre dretes i esquerres, sinó, a més, en el si de les pròpies forces progressistes, Compromis i PSOE, pel lideratge de l’opció continuïtat.
Sandra Gómez i Joan Ribó es disputen el lideratge que li donaria, al vencedor o vencedora, la clau de l’alcaldia.
Una de les notícies més destacades d’aquest cap de setmana està en el fet que la música ha entrat directament en lliça en anunciar els socialistes un acte específic que tindrà lloc el diumenge 11 de maig a l’Esplanada del Rio Túria, a l’altura del Palau de la Música.
Hi ha expectació en el món de la música per saber com s’enfocarà l’anàlisi, però a tenor dels participants en la taula d’acte el nivell s’apareix com molt alt.
La música té una importància radical en la conformació de l’estructura ciutadana de la societat valenciana, en tots els seus àmbits i en tot el territori de la Comunitat Valenciana, i també a València on existeixen quasi una trentena de societats musicals, i en el qual quasi de manera contínua se celebren esdeveniments i concerts, festivals i certàmens, i són milers les famílies implicades en l’activitat societària, des d’agrupacions musicals a escoles de música.
Segons ha pogut saber aquest periòdic el tema de la música figura de manera preferent en les intencions programàtiques de Sandra Gómez, la seua candidata.
Sobretot, en contrapunt a les polítiques d’una àrea que durant el govern progressista dels últims anys ha estat en mans de Compromís, Glòria Tello, presidenta del Palau de la Música i que abasta una escletxa de competències sobre les bandes de la ciutat.
La percepció és que el que s’ha fet fins ara s’ha fet bé, però d’una manera tímida i insuficient. I ara, amb la pretensió d’establir eixe canvi de lideratge en l’alcaldia, s’anuncien alguns canvis si l’àrea de Cultura passara a les mans dels socialistes de Sandra Gómez.
Un acte atractiu
L’acte que es programa el diumenge és important, per les presències que s’anuncien:
Convidats a la taula: Periodista: Ferran Pina; Cosomuval: Marina Ruíz Vidal Vocal de la Junta Directiva de l’entitat. FSMCV Herminia Pérez García , vocal de Junta Directiva i Membre de la Comarca de Valéncia Ciutat. Conservatori Superior: Cap d’Estudis. Miguel Pina; Directora de l’Institut Superior Ensenyaments Artístics de la Comunitat Valenciana, Inmaculada Sánchez Blasco. Conservatori Professional: Pere Vicente. Universitat de València: Pedro Ruíz, Professor d’Història de la Ciència de la Universitat de València.
Tancarà l’acte: Sandra Gómez, candidata a la Alcaldia de la Ciutat de València.
Tebiesa en la FSMCV
Malgrat la presència d’una vocal de la Junta directiva de la FSMCV, la nul·la presència de cap pes pesat, ni de la presidenta de l’entitat Daniela González, ni cap vicepresident, ha causat estranyesa entre els organitzadors, que esperaven més a nivell representatiu.