El Palau de la Música de València està d´enhorabona. I no només perquè en 2017 celebrarà els seus 30 anys amb una programació de primer nivell, sinó perquè l´auditori municipal ha rebut ja el seu primer regal d´aniversari de la mà de la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Carles, que decidit atorgar-li la seua Medalla al Mèrit en les Belles Arts de 2016, en agraïment a la seua important tasca en la promoció de la música en les seues diferents varietats.
L´entiat va aprovar concedir el guardó en la Junta General del passat 13 de desembre “per la seua important aportació durant 30 anys com a escenari de grans intèrprets que afavorix l’aproximació a l’univers de la música a diversos sectors de la societat, i que manté un elevat nivell i una manifesta diversitat d’expressions estètiques, alhora que rep la concurrència i acceptació general de la ciutadania”.
La notícia ha sigut molt ben rebuda a l´Ajuntament de la capital valenciana, i la regidora de Cultura i presidenta del Palau de la Música, Glòria Tello ha volgut agrair públicament la decisió als membres de l’Acadèmia que l´han feta possible. Tello ha destacat que “esta medalla posa un colofó d’or al 30 aniversari del Palau que al 2017 celebrem” i ha destacat que reconeixements com este “ens ajuden a continuar donant-ho tot, per fer del Palau de la Música un auditori de referència dins i també fora del nostre territori”. També el el director del Palau, Vicent Ros, ha agraït la concessió de la medalla en el nom dels treballadors “que cada dia fan possible que esta casa estiga oberta a la societat valenciana, que és a qui pertany”.
Un auditori de primer nivell
Inaugurat el 25 d´abril de 1987, l´edifici del Palau de la Música de València va estar projectat per José María de Paredes, Premi Nacional d´Arquitectura i artífex d´altres auditoris com els de Madrid i Granada. Des de llavors, el Palau s´ha erigit com un dels edificis més emblemàtics de la ciutat i els més de 500.000 espectadors que el visiten cada any donen bona mostra de la popularitat d´un auditori, considerat, hui com un dels centres musicals més importants d´Europa i la sonoritat del qual ha estat destacada per alguns dels músics espanyols més internacionals com Montserrat Caballé o Plácido Domingo.
A més, el Palau de la música ha esdevingut una peça clau per tal de donar forma a l´oferta cultural i musical de la ciutat i de tota la Comunitat, i moltes són les formacions que i cantants que han passat per les seues sales. Al llarg de l´any, l´auditori acull des de la celebració del Certamen Internacional de Bandes de Música de València, considerada com la competició musical més antiga en la seua modalitat, fins a cicles de tot tipus que no fan més que donar sortida, en un marc incomparable, a les múltiples propostes musicals que naixen a la ciutat.
Per tot això, al llarg de les seus tres dècades d´història, el Palau de la Música de València s´ha guanyat un lloc privilegiat en la consolidació de l´oferta cultural valenciana; un fet que ara li suposa rebre un guardó molt merescut.