Un total de quatre alumnes de l’escola de música de la Societat Musical de Canet d’en Berenguer i el seu director, Sergi Rajadell, han participat, durant una setmana, en un projecte europeu destinat a la formació musical dels joves a través de les noves tecnologies.
La iniciativa estava dirigida per la prestigiosa Associació d’Amics de Salvatore Quasimodo i la delegació valenciana, en la que tambés estava el vicepresident de la FSMCV, Remigi Morant, va poder participar en les activitats programades en les instal·lacions de l´entitat amfitriona, en el Parc Salvatore Quasimodo de Roccalumera, a Itàlia.
En esta iniciativa va participar també professorat i alumnes d’Itàlia, França, Romania, Croàcia, Malta, Geòrgia i Turquia, que van compartir informació i treball sobre els programes Tactus i Cantus (dues iniciatives de la Universitat de València i la FSMCV), Soundcool (UPV, amb la col·laboració didàctica de la UV i la FSMCV) i Aula Virtual (projecte de l’Escola de Música de Canet que va rebre el premi Euterpe en el passat any 2016).
Entre les delegacions participants estaven l’Institut d’Arts de Baia Mare (Romania) i l’associació francesa Pop Up (Avingnon) amb les quals l´equip valencià ha compartit altres projectes europeus, igual que amb l’associació italiana. Cal destacar la participació de la Federació de Bandes de Malta, una associació que aglutina a 90 societats musicals de característiques semblants a les de la Comunitat. Aquesta delegació venia acompanyada pel seu vicepresident, JC Azzopardi.
Entre les activitats complementàries els participants van tenir ocasió d’assistir a un concert en el qual els alumnes de l’Institut Comprensiu Tremesteri de Messina van oferir una mostra de música electrònica realitzada amb el programa Soundcool. També la Banda Contesse de Messina dirigida pel professor Giovanni La Fauci va fer un xicotet concert en el qual també van incorporar efectes mitjançant Soundcool.
Durant esta estada d´una setmana, també va haver-hi temps per a fer una visita a Taormina i Messina, ciutats repletes d’expressions artístiques de totes les cultures que han habitat Sicília. En resum, una experiència rica i formativa.