La localitat de Bellreguard, a la comarca de la Safor, compta des d´ahir diumenge amb una nova infraestructura dedicada a la música, que contribuirà a mantenir viva una llavor, la de la música, que al llarg de segles d´història ha contribuït de forma decisiva en el desenvolupament de la localitat. Es tracta de la seua “Casa de la Música”, un edifici que va obrir definitivament les seues portes a uns veïns que ara podran comptar amb les seues aules i sales d´assaig.
Es tracta d´una actuació que permetrà reunir en un mateix centre a la banda de música, la coral i els dolçainers de la localitat, en un intent per posar en valor la música en la societat valenciana. L’obra ha estat possible gràcies a la Generalitat, que ha finançat els 942.000 euros que ha costat l’edifici dissenyat per Víctor Boscà i que des de ja mateix està en funcionament, ja que tal com va explicar l´alcalde de la localitat, Joan Marco, «la principal satisfacció és que esta mateixa vesprada els alumnes de l’Escola de Música podran disfrutar de les noves instal·lacions».
Però sense cap dubte, un dels principals protagonistes de la jornada va ser ser l’Agrupació Artísitico-Musical Santa Cecília de Bellreguard, que abans de la inauguració oficial va rebre el Diploma de Reconeixement de la localitat, que la corporació municipal va decidir atorgar en un plenari extraordinari.
De motius per al reconeixement n´hi ha de sobres, ja que la de Bellreguard no només és la banda més antiga de la comarca, sinó que és, fins i tot, una de les més antigues de tota la Comunitat, que ara podrà comptar amb les instal·lacions més modernes, per tal de continuar amb la seua important labor social i cultural.
El president de la societat, Miquel Escrivà, va destacar les oportunitats que s´obrin amb aquest nou espai, ja que el fet de compartir espai amb la coral i els dolçainers obri tot un nou panorama de possibilitats: “fins ara havíem col·laborat alguna vegada, però no és el mateix jugar un partidet que entrenar junts; la convivència i la cooperació repercutiran en benefici musical de Bellreguard”. En el mateix sentit es pronuncia el president dels dolçainers, Paco Olaso, que emfasitza en la col·laboració entre les entitats musicals i l’escola de música que permetran una Casa de la Música que considera excel·lents: “possibilitaran una relació més fluïda gracies a unes instal·lacions amb les quals eixim guanyant tots”. Per la seua part, el secretari de la Coral, Alejandro Torres, valora que “la sala que tenim a la Casa de la Música està molt bé i ens permet comptar amb un espai propi, ja que fins ara havíem de compartir-lo amb altres col·lectius a la sala multiusos”.
Els tres col·lectius musicals van protagonitzar l’acte d’inauguració que es va iniciar amb l’actuació de la Coral de Sant Miquel, seguida per la Colla de Dolçainers i Tabaleters, l’Agrupació Artístico-Musical Santa Cecília, una peça conjunta entre la banda i els dolçainers i, finalment, la interpretació del pasdoble Bellreguard.