L´Institut Valencià de Cultura inaugura oficialment hui, 31 de juliol, el festival Sagunt a Escena amb tot un seguit d´activitats gratuïtes per a convidar tot el públic a aquesta festa que té lloc a la ciutat de Sagunt durant l´estiu.
La primera activitat, a la Glorieta de Sagunt, serà l´estrena de l´espectacle ‘Aigua´ a les 20.00 hores, una coproducció de l´Institut Valencià de Cultura, el FITCarrer Vila-real, l´Institut d´Estudis Baleàrics i 23arts. Aigua és una creació de Biel Jordà interpretada per Alba Blanco, Sara Gil i Xavi Castelló, un espectacle a 10 metres d´altura amb xanques, dansa aèria i acrobàcies. En un univers distòpic, dues ànimes errants, irreverents i assedegades coincideixen amb el guardià de l´aigua.
Els tres necessiten tant l´aigua com aprendre a viure. Aquest espectacle tornarà a representar-se el 9 d´agost a la plaça Pescadors de Canet d´en Berenguer, un nou espai i una nova població que enguany se suma a l´oferta de Sagunt a Escena. A partir de les 21.00 hores, s´inaugurarà al carrer del Castell l´exposició “Cal que neixin flors. A propòsit d´ El jardí de les delícies, un treball del grup La Tira de Dones que presenta els treballs de 34 artistes. L´exposició vol ser un cant d´esperança que aflora i ens envolta: perquè cal que nasquen flors i el color ens inunde i ens acompanye cada dia.
L´exposició estarà disponible fins al 2 de setembre. Per últim, a partir de les 22.00 hores, a la pujada al castell, el grup Pancho Amat y su cabildo del son oferirà un concert de música cubana. El cantautor Pancho Amat és actualment considerat el millor treser del món, ja que ha aconseguit vincular el seu instrument amb els conceptes de la música clàssica, el jazz i aires de la troba.
Amb el seu grup, El cabildo del son, ens presentarà el seu nou treball El swing del son, tradició i avantguarda unides en un concert de vertader so cubà. Després d´aquesta jornada festiva i participativa oberta a tots els públics, el festival comença amb les actuacions al teatre romà amb l´estrena el dimecres 1 d´agost d´ Antígona, una versió lliure del clàssic inspirada en els textos de Sòfocles i altres.