El festival Polirítmia conclou aquest cap de setmana la sisena edició amb els concerts de Maria del Mar Bonet, la menorquina Anna Ferrer, els valencians N-340 i les propostes internacionals de la siriana Mais Harb, les franceses Samaïa i el libanés Aleph Abi Saad.
Polirítmia ha portat fins al bell mig de la ciutat la música i les danses de la Mediterrània, amb concerts gratuïts i formació per al professorat de l’1 al 9 de juliol. La cita estiuenca a la ciutat de Polirítmia es consolida amb aquest sisé any i compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de València i la Diputació de València.
La programació de Polirítmia 2023 es completarà amb set noves propostes el cap de setmana. Divendres 7, la menorquina Anna Ferrer presentarà al Rialto a les 20.00 hores ‘Parenòstic’, un treball en què creació i tradició van de la mà. A les 22.00 hores serà el libanés Aleph Abi Saad qui arribarà a la plaça de l’Ajuntament amb la seua fusió de tres mons: el ‘jazz’, el flamenc i l’oriental, en un espectacle sense precedents.
El dissabte 8 de juliol la programació començarà a les 18.30 hores amb l’actuació itinerant de les Muixerangues de la Fira, que enguany comptarà amb la Muixeranga d’Algemesí. A les 20.00 hores el Teatre Rialto acollirà la proposta dels valencians N-340, que combina sense complexos tradicions com la valenciana, la mediterrània o la ‘rockera’. I a les 22.00 hores serà el torn de la siriana Mais Harb amb l’espectacle ‘Arabic music show’, una mescla de cançons pròpies i algunes cançons del folklore àrab, especialment sirià.
La sisena edició de Polirítmia conclourà el diumenge 9 de juliol, també amb un programa doble. A les 20.00 hores al Teatre Rialto el trio Samaïa presentarà ‘Traversées’, un repertori que aprofundeix en les tradicions més estimades per les tres cantants i ret homenatge a les llengües regionals de França, així com d’Europa i Orient Pròxim. La cloenda final del festival vindrà de la mà de Maria del Mar Bonet a les 22.00 hores a la plaça de l’Ajuntament, que tornarà a demostrar per què és una de les grans referències de la cançó d’autor al món.
Vessant formatiu
Paral·lelament a la programació escènica, Polirítmia proposa una línia formativa en cada edició: tallers adreçats a professorat i músics professionals, organitzats per l’àrea artisticoexpressiva del Cefire. Enguany, La Nau albergarà les propostes docents de Mara Aranda, Adolf Murillo i Ali Doğan Gönültaş. A més, en la jornada de conferències del 3 de juliol hi haurà dues ponències sobre dansa a càrrec de Rosario Rodríguez i Sara Esteller, que conclouran amb el concert didàctic de Rubén Alonso.
El dissabte 8 de juliol tindrà lloc al Centre Octubre de València la Jornada d’Internacionalització de les Músiques d’Arrel, organitzada pel vicerectorat de cultura i societat de la Universitat de València amb la col·laboració de la Valencian Music Office i l’Institut Valencià de Cultura. La jornada té un programa complet de taules rodones sobre els processos de creació i d’internacionalització en el cas concret de la música d’arrel, que s’allargarà des de les 9.00 fins a les 15.00 hores.
Tots els concerts del festival són d’accés lliure. En el cas dels que acull el Teatre Rialto, les invitacions es repartiran a taquilla des d’una hora abans dels concerts. Per a les jornades formatives i la jornada d’internacionalització cal fer la inscripció en <poliritmia.ivc.gva.es>.