La dama i l’unicorn és el títol d’esta nova proposta, que està sent protagonitzada des d’ahir dimecres fins demà divendres, pel conjunt especialitzat en música antiga Capella de Ministrers.
D’esta manera, l’Almodí s’està omplint d’escolars de 5é i 6é de Primària, amb el seu professorat, per a assistir a estes sessions programades en horari matinal.
La regidora de Cultura i presidenta del Palau, Gloria Tello, ha destacat que “una de les línies de treball que més ens il·lusionen és el nostre volgut projecte educatiu, una activitat que considerem absolutament necessària per a l’ensenyament de les i els més joves, i una eina de treball profitosa per al professorat”. Tello ha afegit que “des que vàrem iniciar les propostes educatives, hem procurat programar grups de referència valencians com és el cas de Capella de Ministrers, amb la ferma voluntat de continuar donant qualitat i suport al nostre teixit cultural”.
D’esta manera, i amb la direcció de Carles Magraner, Capella de Ministrers està presentant als escolars este espectacle coreogràfic, dramatitzat, multisensorial i infantil que els acosta a la música medieval. I és que La dama i l’unicorn està basat en una col·lecció de sis tapissos flamencs conservats al Museu Cluny de París. Els personatges són una dama, un unicorn i un pacífic bestiari, que mitjançant un text original de Mercé Viana cobren vida recordant la capacitat de l’ésser humà, de descobrir i posar en valor el món que l’envolta, de la necessitat de sentir, emocionar-se, somiar i estimar.
El director del Palau, Vicent Ros, ha volgut incidir en el fet que esta audició “està dissenyada per un dels nostres grups més importants de la música antiga, i això és important, que l’alumnat dels centres escolars puguen aprendre i gaudir de formacions musicals que figuren molt sovint en el nostre abonament o en concerts extraordinaris”.