La delegació edetana ha mantingut reunions amb representants d’institucions i esdeveniments culturals de ‘Bilbao City Of Design’.
Llíria City Of Music va participar, la setmana passada, en la III trobada de la Xarxa espanyola de Ciutats Creatives UNESCO, una cita propícia per a continuar desenvolupant iniciatives comunes, amb la cultura com a motor del desenvolupament urbà, amb altres municipis creatius. Per això, este prestigiós esdeveniment, celebrat en el marc de la Bilbao Bizkaia Design Week sota el lema ‘Cruces y Transiciones’, “ha servit perquè la nostra localitat potencie els seus vincles i cree noves sinergies”, ha destacat el regidor de Turisme, Paco García.
La representació edetana va estar formada pel propi edil, el tècnic de Turisme i focal point de Llíria City Of Music, Vicent Sesé, i la catedràtica de Flauta i professora de conservatori, Fina Martínez, com a artista convidada.
Paco García va participar en l’acte oficial d’inauguració de l’esdeveniment, que també va comptar amb la participació de la diputada foral de Promoció Econòmica de Bizkaia, Ainara Basurko, el regidor de Desenvolupament Econòmic, Comerç i Ocupació de Bilbao, Xabier Ochandiano, la secretària de l’Agència Espanyola de Cooperació Internacional per al Desenvolupament (AECID), Isabel Ortega, i les delegacions d’altres sis ciutats creatives del territori espanyol: Valladolid, Burgos, Terrassa, Dénia, Sevilla i Granada.
Posteriorment, “la delegació de Llíria*City Of Music va mantindre diferents reunions i trobades de treball per a començar a traçar les línies mestres de futurs projectes culturals”, ha explicat el regidor de Turisme.
Noves línies de col·laboració
En primer lloc, “gràcies a la trobada amb Joshua Edelman, director del Jazz Cultural Theatre of Bilbao, s’han establit acords de col·laboració entre dues dels projectes edetans més innovadors, com són el Festival de Jazz i Altres Músiques de Llíria ‘El Desenjazz’, i el d’art plàstic i sostenibilitat ’17 mirades, 17 ODS’, amb la iniciativa bilbaïna de promoció de la música i la sostenibilitat anomenada Jazz for the Oceans”, ha afegit.
També, s’han creat vincles perquè el Festival de Patrimoni Històric i Música Antiga de Llíria, ‘eMe: Early Music Of Edeta’ puga compartir artistes nacionals i internacionals, així com les despeses de les seues actuacions, amb els festivals ‘BAS: Bilbao Art Sacre’ i ‘Musika Música’.
Igualment, “s’han plantejat possibles col·laboracions entre el Conservatori Professional de Música Francisco Escudero de Bilbao i el Conservatori Professional de Música de Llíria”, ha informat l’edil Paco García.
La representació edetana va departir amb la seua directora, Maite Aurrekpetxea, i la cap d’estudis, Maite Villate, per a valorar possibles iniciatives que foren interessants per a tots dos centres. A més, la delegació de Llíria City Of Music també va mantindre una presa de contacte amb Iñigo Ibaibarriaga, coordinador de la Jove Orquestra de Jazz d’Estudiants d’Euskadi, i amb representants de l’Escola Basca de Lutheria.
D’altra banda, Llíria va participar en dues activitats, que van servir per a posar en valor les bases del projecte creatiu del municipi edetà i començar a treballar en el futur de la Xarxa de Ciutats Creatives espanyoles.
El tècnic de Turisme, Vicent Sesé, va formar part d’una trobada per als focal point de cadascun dels municipis integrants de la xarxa. La principal comesa d’esta trobada era debatre sobre la redacció dels futurs estatuts de l’associació Ciutats Creatives UNESCO Espanya, així com de les estratègies creatives projectades per a 2022.
Finalment, la catedràtica de Flauta, Fina Martínez, va mostrar el potencial de la marca Llíria City Of Music en un fòrum organitzat perquè cada ciutat de la xarxa compartira les seues virtuts creatives. Martínez va transmetre la capacitat de Llíria per a conjugar la seua principal disciplina, la música, amb altres vies artístiques de primer nivell com la literatura, la gastronomia o el disseny.