L’Ateneu Musical Schola Cantorum oferirà, un any més, el seu tradicional Concert a la Plaça de l´Assumpció de la Vall d´Uixó, una cita que arriba a la seua edició número XX i que en esta ocasió busca rememorar un temps passat on la formació va haver de passar un anys de clandestinitat.
L´actuació tindrà lloc el proper diumenge 1 d´octubre a les 19.30 hores i porta per leme “Els nostres orígens”, un títol amb el qual es busca fer una mirada al passat de la entitat.
I és que a mitjans del segle passat, el grup de músics de la Schola Cantorum de la Vall d’Uixó apareixia de manera habitual en les pàgines dels periòdics, però no precisament pels seus mèrits artístics, sinó perhaver-se convertir en un exemple de tenacitat i fidelitat. Entre els anys 1965 i 1967, la banda «tenia prohibit tocar en tot el terme municipal», i ni tan sols se’ls permetia assajar. En plena dictadura i amb tots els elements en contra seua, la banda es va rebel·lar i sota la direcció d’un dels personatges més emblemàtics i volguts de la seua història, Don Miguel Arnal Abad, van demostrar que podien prohibir-los actuar en el seu poble, però no els anaven a arrabassar la música.
Durant eixos anys, la formació es va traslladar fins a Nules per a poder assajar i se’ls va arribar a conéixer com “La Polilla”, perquè els seus uniformes no eixien al carrer. No obstant això, l’esforç de desplaçar-se fins a la finca privada del Pinet, en la localitat veïna, va tenir la millor compensació possible quan en 1965 van aconseguir el primer premi i el de pasdoble de la 2ª Secció en el Certamen Internacional de Bandes de València. Per si fóra poc, en la seua segona participació, en 1966, també es van imposar en la 1ª Secció.
Ara, en este tradicional concert a la plaça del seu poble, la banda estrenarà per a l´ocasió el pasdoble “La Polilla” realitzat per un dels músics de l’agrupació, Alfonso Gutierrez, i dedicat a tots aquells homes que van lluitar per aconseguir un futur per a la entitat.