L’Ajuntament de València col·labora amb la Junta Central Vicentina per a la celebració d’un concert de clausura de l’Any Sant Vicent Ferrer. Tindrà lloc este dissabte, dia 28, a les 19:45 hores a la basílica de Sant Vicent Ferrer i el protagonitzarà l’Agrupació Musical de Beneixida baix la direcció d’Azael Tormo Muñoz. En ell s’estrenarà la versió de “l’Àngel de l’Apocalipsi” d’Hugo Chinesta, en una obra dedicada a la Junta Central Vicentina en commemoració pel 600é aniversari de la mort de Sant Vicent Ferrer.
“Des de l’Ajuntament de València hem treballat coordinadament amb altres institucions i les entitats vicentines per recordar un dels valencians més universals de la nostra història”, ha destacat el regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset. “Ho hem fet recordant no sols el seu pes per a l’Església sinó també el seu paper en la nostra cultura popular, en la llengua i en la cultura festiva i ara col·laborem amb la Junta Central Vicentina per tancar este any amb un concert molt especial a la seua basílica”, ha afegit.
Esta iniciativa se suma a tot un seguit de col·laboracions de l’Ajuntament enguany, com ara amb l’edició del llibre ‘Celebrar sant Vicent: festa i literatura. La ciutat de València i les festes dels centenars de la canonització de sant Vicent Ferrer (1455-1955)’, obra de Vicent Josep Escartí, amb la consegüent presentació i homenatge al saló de cristall de l’Ajuntament. Prèviament, el consistori va cedir la roca de Sant Vicent Ferrer per a la processó extraordinària del 7 d’abril amb motiu de l’Any Jubilar Vicentí, en una nova mostra de la col·laboració amb l’Arquebisbat i la Junta Central Vicentina per promoure totes les celebracions de l’efemèride a la ciutat de València. Per exemple, les celebracions de la festivitat de Sant Vicent Ferrer organitzades per la Junta Central Vicentina i els festejos extraordinaris amb motiu del 600 aniversari de la seua mort varen ser una nova mostra d’eixa col·laboració. També en la celebració de la festivitat de la Mare de Déu dels Desemparats el motiu del tapís tradicional va recordar la figura de sant Vicent Ferrer i també ara mateix hi ha en marxa una completa exposició al Museu d’Història de València dedicada a analitzar el pes de la seua figura en la cultura valenciana.