El València CF confirma els “canvis organitzatius” pel que fa a la presència de les bandes de música al camp de Mestalla. La reunió d’índole informativa celebrada el passat dijous només va servir perquè el València reiterara la seua posició. A aquesta reunió van assistir el vicepresident de la FSMCV, Pedro Rodríguez, i alguns representats de Societats Musicals.
Pedro Rodríguez exposava que “no fa falta ser un expert per a veure la importància que té per a un club o una empresa associar-se a un col·lectiu que conformen centenars de milers de persones». Eixe col·lectiu en la nostra terra, és clar que són les bandes de música, les quals són l’eix vertebrador que uneix qualsevol punt de la geografia valenciana. Les xifres palpables i reals això ho demostren, però tothom s’ha adonat d’això? Sembla ser que no. El perquè d’aquest canvi, segons el València CF, és perquè dificulta la visibilitat de la publicitat estàtica de l’estadi.
Òbviament, les bandes de música es van mostrar sorpreses, indignades i impotents. No pel fet de no poder desfilar al Mestalla durant 10 minuts, sinó més bé pel rerefons que comporta, que no és altre que un mal gest contra la cultura valenciana impregnada de música des de fa anys i panys. El València CF és l’equip de futbol, per història, més important de la Comunitat Valenciana i que deixaren actuar les bandes al camp era un gran escenari per a mostrar la nostra cultura a l’àmbit nacional i internacional, però no és l’únic.
La bona sintonia entre bandes i club de futbol (cultura i esport) perjudicarà o beneficiarà a alguna de les parts? Millorava la imatge del València CF, ja que donaven a conèixer “entre línies” que estaven orgullosos del fenomen de les Societats Musicals a la seua terra. Quant a les bandes de música, si ho pensem, és ben sabut arreu del món que el 50% dels músics d’Espanya són de València i que el nombre de socis de les Societats Musicals és 6 voltes major que la del València CF. De segur que heu anat a tocar i la mare, el pare o l’oncle s’ha comprat l’entrada només per veure al fill, nét, nebot… I això, equip directiu del Valencia CF són diners, més afició al camp de Mestalla i estar amb sintonia en la vostra afició, cosa que no té preu.
Però, al cap i a la fi el València CF és una empresa i ha de treure “beneficis”, és per això que el més important és el que opinen aficionats i anunciants, com ells estan d’acord el debat l’han tancat reafirmant-se amb els “canvis organitzatius”. Perdoneu per l’equivocació! Segons el diari Levante-EMV un 86% dels aficionats es declara en contra de la prohibició de desfilar al Mestalla, entre els arguments que donen els seguidors de València CF : “les bandes de música donen molta vida i alegria”, “la música és el més arrelat a la nostra terra”, “símbol indiscutible de la nostra cultura”…
Pel que fa als anunciants, de manera sorprenent anul•len l’argument que en primera instància va donar el València CF. Sí, sí, és així, jo també vaig romandre atònita. Segons la firma “GM Publicidad” exclusivista de la publicitat estàtica de l’estadi, explicava per mitjà d’un comunicat que mai ha rebut queixes dels seus clients pel que fa al debat que s’ha obert els últims dies en referència a si els músics tapen o no la publicitat. De fet argumentaven que la presència dels músics abans del partit i durant el descans comporta que el públic estiga més concentrat en allò que succeeix a la gespa. Per tant, els músics beneficien més que no perjudiquen.
A més a més, GM Publicidad fa referència a un estudi en el qual els seus clients manifesten el benefici que aporta la presència de les bandes i manifesten el seu suport a les Societats Musicals al temps que demana al club que reconsidere la seua posició. Hi ha una frase cèlebre del poeta Alexandre Pope que diu “equivocar-se és humà, perdonar és diví i rectificar és de savis”, farà ús el València CF d’aquesta dita? Haurem d’esperar…