EL passat dissabte la loclaitat de Llosa de Ranes va acollir la primera de les Assemblees Generals que la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana de 2018, una cita que si bé té habitualment com a principal punt de l’ordre del dia la revisió de la gestió de la Junta Directiva i l’aprovació dels comptes de l’any anterior, en esta ocasió va incloure tota una sèrie de modificacions estatutàries que poden marcar un abans i un després en les condicions laborasl dels mestres de música.
I és que, entre les modificiacions aprovades, n’hi havia algunes d’índole intern, com la limitació de mandats per als seus dirigents a vuit anys; i d’altres de gran calat per al sector, com la que possibilitarpa que la FSMCV puga negociar amb els sindicats un conveni col·lectiu per a les Societats Musicals i les Escoles de Música.
Amb esta proposta, que va comptar amb el suport del 97 per cent dels vots, l’Assemblea dóna el primer pas reglamentari perquè l’entitat puga abordar la stiuació laboral dels prop de 5.000 empleats de les Societats Musicals que integren la Federació. Aquest grup inclou majoritàriament els professors de música i directors de les diferents agrupacions artístiques, encara que també afectarà als administratius, conserges, i altres treballadors.
La redacció d’un conveni col·lectiu propi permetrà cobrir les carències dels convenis actuals, que no s’adeqüen a les peculiaritats d’un col·lectiu, el de les Escoles de música i Societats Musicals que en la Comunitat Valenciana té un marcat component associatiu.
El responsable de l’àrea econòmic-jurídica de la FSMCV, Luis Vidal, va ressaltar la importància que té esta decisió i l’oportunitat que representa que, per primera vegada, a través de la participació directa en la redacció d’aquest conveni col·lectiu. A més, el reconeixement de la condició d’associació empresarial permetrà a la FSMCV plantejar les seues necessitats i reivindicacions en fòrums en els quals abans no tenia presència.