Organitzada per l’Institut Valencià de Cultura, la representació d’aquest drama paralitúrgic comptarà amb la participación de la formació Capella de Ministrers, dirigida per Carles Magraner, el Cor de la Generalitat Valenciana, dirigit per Francesc Perales, i l’Escolania de la Mare de Déu dels Desemparats, dirigida per Luis Garrido. La representació serà enregistrada per la televisió pública valenciana, À Punt, per a ser retransmesa en dates nadalenques.
Aquest any, per a la representació del Sermó dels Profetes, adaptat per Josep Lluís Sirera, la representació tindrà la participació de l’Escola Superior d’Art Dramàtic de València, amb la direcció escènica de Jaume Martorell. Per seté any consecutiu, la catedral de València acull aquest cant profètic, un drama paralitúrgic que fins al segle XVI s’escenificava la nit de Nadal en diferents catedrals de la Península, sobretot a l’antiga Corona d’Aragó. Aquesta representació disposarà de nou, per a la interpretació amb els instruments, de rèpliques dels àngels músics dels frescos de l’altar major de la catedral. L’escolà solista serà Sergio Martí, que cantarà des del púlpit interpretant la sibil·la, i en aquesta edició s’incorporen per primera vegada un tenor, Jorge Morata, i una soprano, Pilar Esteban.
Abans del concert, a les 19.00 hores, el Gremi de Campaners Valencians interpretarà els tocs de Maitines de la Consueta de 1527, recuperats també en 2012 per primera vegada des del Concili de Trento (1545-1563).
La celebració d’aquest concert és possible gràcies a la col·laboració de l’Institut Valencià de Cultura, el Capítol de la Catedral Metropolitana de València, el Gremi de Campaners Valencians, l’ISEACV-Escola Superior d’Art Dramàtic de València, l’Escolania de la Reial Basílica de la Mare de Déu dels Desemparats, l’Associació d’Amics de Corpus de València, el Museu d’Etnologia de la Diputació de València, l’Ajuntament de València i l’Associació Cultural Comes.