El repertori que interpreta en Visca l’amor és una mirada a les melodies i anhels de finals del XIX i principis del XX.
La soprano borrianenca Minerva Moliner cantarà una oda a l’amor diumenge que ve, 12 de desembre, a les 19 hores en el Teatre Payà. Moliner, acompanyada del pianista Alejandro Picó-Leonís, interpretarà el recital Visca l’amor, que inclou en el seu programa composicions d’Enrique Granados, Fernando Obradors, Joaquín Turina i Eduard Toldrà, treballades sobre poemes amatoris des del Segle d’Or fins als inicis del segle XX.
El repertori que ofereix Visca l’amor constitueix un aroma musical de riquesa costumista i gran colorit compositiu, que reuneix cançons nascudes en la transició dels segles XIX i XX, durant el període de pèrdua de les colònies imperials i de l’expansió de l’anhel universal dels pobles.
Una mirada al passat i a les arrels, d’una banda, i a les avantguardes europees, de l’altra, que busca a través d’una barreja d’emocions expressar els desitjos i anhels de l’ésser humà a través de la paraula i la música.
El regidor de Cultura, Vicent Granel, ha destacat “la talla de la soprano borrianenca”, raó per la qual ha animat els veïns i veïnes de Borriana a “gaudir de l’oportunitat de tindre un concert d’aquest nivell en el Teatre Payà”.
Minerva Moliner s’ha format musicalment en el Conservatori Superior de Música de València amb la reconeguda intèrpret Ana Luisa Chova com a mestra, i ha finalitzant els estudis amb la màxima distinció. Moliner ha sigut guanyadora dels concursos internacionals Jaume Aragall, Manuel Ausensi i el Festival Internacional de Callosa d’en Sarrià Elena Obrastzova.
En la seua trajectòria ha pujat a escenaris com el Palau de les Arts Reina Sofia de València, l’Òpera de Lorraine Nancy, el JinJu Music Festival de Corea del Sud, el Rudolfinum Praga, l’Auditori Nacional de Madrid, el Palau de la Música Catalana o els teatres Arriaga i Euskalduna de Bilbao.
La soprano posseeix un ampli repertori que li permet interpretar més de 60 rols diferents, com ara els de Violetta (La traviata), Juliette (Roméo et Juliette), Konstanze (El rapte del serrallo), Gilda (Rigoletto), Amina (La Sonnambula) Norma (Norma), Suor Angelica (Suor Angelica), Lucia (Lucia di Lammermoor) o Adina (L’Elisir d’amore), a més de dominar també els gèneres del Lied i l’oratori o la sarsuela i les cançons de cambra espanyoles.
Per la seua banda, el pianista alacantí Alejandro Picó-Leonís va començar els seus estudis a la seua ciutat natal i a Madrid, per a traslladar-se més tard a Nova York, on va obtindre el Bachelor of Music i el Màster of Arts. Posteriorment, ja a Viena, rep un gran impuls artístic per part del pianista Norman Shetler.
Ha sigut artista en residència del Beethoven Festival de Viena i ha actuat en els Beethoven Tage Wien i com a músic en recital, música de cambra o solista ha treballat en importants escenaris internacionals com el Carnegie Hall de Nova York, el Gasteig de Munic, el Festival d’Estiu de Caríntia, la Fundació March de Madrid, el Teatre Janáĉek de la República Txeca, l’Aula Magna de la Alte Universität de Heidelberg o el Musikverein de Viena.
Les entrades tenen un preu de 5 euros per a platea i de 4 euros per a les butaques d’amfiteatre. Es poden aconseguir en <www.entradesborriana.com> i en Buraudio (l’Escorredor, 58), el dijous de 17h a 19h, així com una hora abans de la funció en les taquilles del teatre. L’espectacle estarà adaptat a les normativa sanitària vigent.