L’Ajuntament s’obri a la societat per tal de establir l ‘Estratègia València Music City’
La Junta de Govern Local (JGL) ha aprovat crear el Comité Assessor de la Música, que es constituïx com un òrgan de col·laboració format per experts i professionals independents, amb la naturalesa d’òrgan col·legiat consultiu que funcionarà com a grup de treball de caràcter tècnic.
El portaveu municipal, Juan Carlos Caballero, ha assenyalat que la finalitat d’este Comité és “realitzar un seguiment, assessorament i diàleg, així com col·laborar amb la Corporació municipal en matèria musical”.
Entre les seues funcions destaquen la col·laboració en el disseny de l’Estratègia València Music City, el seu seguiment i avaluació; impulsar l’activitat musical com a element de transformació social i econòmica; servir de via de participació del sector musical en l’activitat realitzada per l’Ajuntament i el seu sector públic institucional; col·laboració i assessorament en propostes i projectes en matèria musical i seguiment i avaluació sobre les actuacions realitzades, entre altres.
El Comité Assessor de la Música, que no disposarà de dotació econòmica a l’ésser un òrgan assessor, estarà compost per una Presidència, que serà ocupada pel titular de la Regidoria Innovació, Tecnologia, Agenda Digital i Captació d’Inversions i dos vicepresidències, una primera, que correspondrà al titular de la Regidoria d’Acció Cultural, i una segona, que serà ocupada pel titular de la Coordinació General d’Alcaldia.
Així mateix, tindrà una Secretaria, que recaurà en la persona titular de la Direcció del Servici de Banda Simfònica Municipal, i 19 vocalies: 6 en representació de l’Ajuntament; 5 en representació d’altres administracions i institucions públiques; i 8 en representació d’entitats privades.
La Presidència convocarà les reunions ordinàries amb periodicitat mínima semestral i amb una antelació de 2 dies hàbils i les extraordinàries, a iniciativa pròpia o a petició de la mitat dels membres, amb una antelació mínima de 24 hores. Així mateix, la Presidència podrà convidar, a l’efecte d’informació i assessorament, a persones que tinguen notòria competència tècnica amb les qüestions que es tractaran en el Comité.
Les sessions es podran celebrar tant de manera presencial com a distància i per a la vàlida constitució del Comité es requerirà l’assistència de la Presidència i de la Secretaria o dels seus suplents i la de la mitat de les vocalies, en primera convocatòria, i d’un terç en segona. Tots els acords s’adoptaran per majoria simple dels membres presents i els empats es decidiran pel vot de qualitat de la Presidència. A més, els seus acords tindran caràcter de recomanacions no vinculants i no tindran efectes directes enfront de tercers.
D’altra banda, el Comité podrà crear grups de treball de caràcter permanent per a la preparació de les sessions i grups de treball per a tasques d’anàlisis, estudi i elaboració de propostes.