La proposta mostra com a través de la música es pot lluitar també per la igualtat i dignitat de les dones.
L’ONG “Músics Solidaris Sense Fronteres” en col·laboració amb l’Ajuntament de Llíria i el patrocini de l’empresa Pinturas Montó ha dut a terme el projecte discogràfic solidari “IGUALES, sin ningún GÉNERO de dudas”, el principal objectiu dels quals és visibilitzar, a través de la música, la lluita per la dignitat i igualtat de les dones.
El projecte ha consistit en l’enregistrament del CD “IGUALES, sin ningún GÉNERO de dudas” que es presentarà dimecres que ve 16 de juny a les 12.30 hores en el saló de Plens de l’Ajuntament de Llíria. L’acte comptarà amb la presència de María Such, Directora General de l’Institut Valencià de les Dones, l’alcalde de la localitat Manuel Civera, algun representant de Pinturas Montó patrocinador del CD i el president de l’ONG Músics Solidaris Sense Fronteres en la Comunitat Valenciana Mikel Aizpurua.
En l’acte participarà la poetessa de l’Iran Mahvash Sábet, presentant el seu llibre “Poemas enjaulados” escrits mentre va estar empresonada mes de deu anys al seu país per defensar les seues idees polítiques.
En el CD han participat reconegudes artistes de la cançó, tant a nivell nacional com internacional, molt compromeses amb la igualtat i la pau: Marta Gómez (Colòmbia), María Faubel (Llíria), Elma Sambeat (València), Raquel Sandes (Extremadura), Carla Ruaro (el Brasil), el Grup Ismaelillo (Cienfuegos, Cuba), Susana Travassos (Portugal), Sheila Blanco (Salamanca), Noa (Israel) & Mira Awad (Palestina), Gani Mirzo Band (Kurdistan de Síria), Katie James (Colòmbia), Neila Benbey (Algèria), Uxía (Galícia), Anne Etchegoyen & Itziar Ituño (Euskadi), Marta Gutiérrez & Leonel Ruiz (Veneçuela), Montserrat Martí (Barcelona) & Javier Palacios (València), acompanyats per l’Orquestra de la Unió Musical de Llíria, dirigits per Pascual Cabanes i l’alumnat del Mirzo Music Center de Khanasore (Kurdistan de l’Iraq) la col·laboració de les quals han fet possible aquest projecte solidari mitjançant la cessió d’una cançó, de manera totalment altruista.
El projecte té com a objectiu transmetre el reconeixement de la igualtat entre homes i dones com a éssers humans i posar-lo en valor; una conquesta social que ens concerneix a totes i a tots.
A través de la música com mig creatiu, però també com mig solidari, volem col·laborar per a afavorir la integració i normalització del col·lectiu de dones que pateixen, rellançar la seua dignitat i ajudar a empoderar-les.
El disc es difondrà i distribuir entre associacions de dones tant a nivell nacional com internacional. També arribarà a la UNESCO a través de Federico Mayor Zaragoza, ex Director General de la UNESCO, a l’Orquestra de l’ONU a Ginebra i a totes les institucions i Fòrums Humanistes internacionals que l’ONG ha conegut al llarg de les seues més de 25 anys d’existència.
Les aportacions i donacions econòmiques que es recullen, es destinaran al “Banc d’instruments” per a l’Escola de Música “Mirzo Music Center” situada en Khanasore a la província de Shingal/Sinjar (nord-oest de l’Iraq) que va patir l’ocupació de les forces de l’Estat Islàmic (ISIS), les dones del qual van ser segrestades i “distribuïdes”, fonamentalment com a esclaves sexuals, entre membres del ISIS. El projecte ofereix formació musical bàsica per a joves d’ètnia Yazidí com a estratègia psicològica de recuperació personal i resocialització en les seues comunitats d’origen.
El projecte discogràfic forma part d’una trilogia. Aquest primer dedicat a les dones, un segon CD que formarà part d’un nou projecte solidari que es desenvoluparà en el continent africà, i el tercer que implicarà músics del món del Jazz, que l’ONG editarà enguany, a manera de celebració del 25 aniversari de la seua creació, que per causa de la pandèmia no va poder celebrar-se l’any passat.
Com diu Eduardo Galeano, periodista i escriptor uruguaià “Molta gent xicoteta, en llocs xicotets, fent coses xicotetes, pot canviar el món”
FEM XICOTETES COSES! PROVOQUEM GRANS CANVIS!