Valery Gergiev, un dels més reconeguts i cèlebres directors de l’actualitat, torna dilluns a la programació del Palau de la Música, per a iniciar la seua gira espanyola que, després de València, li portarà a Madrid, Barcelona i Girona. Ho farà al capdavant de l’Orquestra Simfònica del Teatre Mariinski de Sant Petersburg i del pianista rus, Alexei Volodin.
Es tracta d’un concert que tindrà lloc a les 19.00 hores a l’Auditori de Les Arts i que està suscitant molta expectació, amb la sala plena. En este sentit, la regidora de Cultura i presidenta del Palau, Gloria Tello, ha afirmat respecte a Gergiev que “és un dels fixes en la nostra programació, ja que el nostre públic sempre ens el demana i li demostra una profunda admiració”. Tello també ha indicat que si no canvia la situació actual de la pandèmia “el nostre públic podrà ser el primer en poder gaudir de nou d’una gran orquestra estrangera des que començara la pandèmia, ja que es tracta de la primera gira espanyola d’una formació simfònica d’un altre país en molt mesos”.
El repertori inclourà el “Concert per a piano i orquestra núm. 2” de Serguéi Rajmáninov, que serà interpretat per un dels pianistes més tècnics i virtuosos del moment com és Alexei Volodin, així com la “Simfonia fantàstica” d’Hèctor Berlioz, excel·lent exemple de música programàtica i de gran bellesa rítmica i melòdica. Des que debutara al Palau de la Música el 1994 amb l’òpera «Ivan el Terrible» de Prokófiev, Gergiev ha visitat en 16 ocasions l’auditori valencià. Una d‘elles, en 2018, molt especial, perquè va dirigir a la seua orquestra i a l’Orquestra de València per a interpretar la Simfonia núm. 7 «Leningrad» de Xostakóvitx.
Valery Gergiev és un vívid representant de l’escola de direcció de Sant Petersburg. En 1988 va ser anomenat director musical del Teatre Mariïnski, i en 1996 es va convertir en el seu director artístic i general. Sota la seua direcció, el Teatre Mariïnski s’ha convertit en un gran referent. Els seus projectes realitzats inclouen retransmissions per ràdio i TV, emissions via internet i la creació d’un estudi de gravació. De 1995 a 2008, va ser director principal de la Filharmònica de Rotterdam (continua sent el seu director honorari), i de 2007 a 2015 de la London Symphony Orchestra. Des de la tardor de 2015, és titular de la Filharmònica de Munic. Les seues activitats musicals i públiques li han atorgat prestigiosos reconeixements estatals a Rússia, Armènia, Bulgària, Alemanya, Itàlia, Països Baixos, Polònia, França i Japó.