La setena edició de la Fira Valenciana de la Música Trovam-Pro Weekend s’ha tancat a Castelló després de tres jornades amb una extensa programació professional i artística. Així, les 500 persones inscrites (un 10% més que l’any passat) han pogut assistir a taules de debat, tallers i ‘speed meetings’ (entrevistes ràpides) protagonitzats per una cinquantena d’especialistes del sector musical. D’altra banda, més de 15.000 persones han assistit a les desenes d’actuacions celebrades en diversos punts de la localitat.
En el vessant professional, el Trovam-Pro Weekend han comptat amb representants institucionals, experts i acadèmics per tal d’analitzar la situació actual i els desafiaments que ha d’afrontar la indústria musical. En el terreny artístic, la Fira ha conformat un cartell paritari, de gèneres diversos i on destacaven estrenes i projectes de concepció recent. Així mateix, s’han conjugat els intèrprets consolidats i emergents.
Anàlisi de la indústria musical
Les 500 persones inscrites han pogut conéixer de primera mà les diverses facetes del sector gràcies a les intervencions de veus autoritzades arribades des de diversos punts de l’Estat i de l’estranger.
D’aquesta manera, la Fira ha acollit tres taules de debat en les quals es van abordar qüestions com les polítiques públiques de suport a la música; les visions crítiques al voltant del fet cultural; i la situació dels festivals. A més, s’ha realitzat una conferència sobre les ensenyances que es poden extraure de la candidatura València Capital Mundial del Disseny 2022.
Bona part del divendres, 8 de novembre s’ha dedicat a la segona part de les Jornades Tiim (Turisme & Indústria Musical).
Tallers formatius i activitats professionals
Els tallers pràctics han sigut una de les grans novetats del Trovam-Pro Weekend 2016 i s’han consolidat en aquesta última edició. A través d’aquestes activitats, els professionals inscrits han assistit a sessions sobre posicionament i optimització d’artistes en Spotify; estratègies de màrqueting per a la promoció d’esdeveniments musicals; finançament de segells discogràfics; i producció musical.
L’Auditori de Castelló també ha albergat més d’un centenar de ‘speed meetings’ entre agents de la indústria per tal d’incentivar les contractacions, així com les presentacions de l’informe ‘Radiografia de la indústria de la música independent’, de la Unió Fonogràfica Independent i del Benicàssim Blues Festival 2020.
La programació professional de la Fira Valenciana de la Música ha completat amb el XIV Congrés de l’Associació Estatal de Sales Privades de Música en Directe (ACCES).
Un cartell musical eclèctic i paritari
Els assistents a la Fira Valenciana de la Música han pogut veure en directe els espectacles de 56 artistes de gèneres diversos: pop, ‘rock’, rap, electrònica, ritmes urbans, ‘folk’, ‘jazz’ i ‘blues’. A més, la meitat dels intèrprets eren dones o bandes amb membres femenines. Així mateix, cal assenyalar l’aposta per projectes d’estrena, com el concert de Pau Alabajos amb la Banda Municipal de Castelló, o de concepció molt recent.