La localitat portuguesa de Ponte de Sor va acollir, fa unes setmanes, la tercera reunió del projecte europeu que, amb el títol “Tecnologia per a l’aprenentatge i la creativitat: teixint xarxes europees mitjançant la creació musical col·laborativa”, pretén posar en comú les noves eines per a la composició i l’ensenyament musical.
En esta ctia, van participar diferents grups internacionals, que formen part d’un projecte coordinat pel CEIP 9 d’Octubre d’Alcàsser i en el qual la FSMCV participa junt amb l’IES Arabista Ribera de Carcaixent. A esta tercera cita internacional del projectem ha acudit el professorat coordinador d’Itàlia (Club amici de Salvatore Quasimodo de Roccalumera i Istituto Comprensivo Tremestieri de Messina), i Romania (Liceu d’Arts de Baia Mare); a més dels professors de les escoles de música de les societats musicals de Benimaclet i Canet d’En Berenguer, centres educatius pilot de la FSMCV en aquest projecte.
Esta tercera trobada va servir per a dur a terme uns dies de treball conjunt en què s’ha reflexionat sobre els objectius aconseguits al llarg d’aquest projecte que ja arriba al seu fi. En tots els casosm els participants van expressar la seua satisfacció per haver pogut participar i aportar experiència en una proposta puntera en aplicació de les TIC a l’àmbit de l’educació musical. Les reunions de treball van servir també per compartir les reflexions des de l’avaluació constructiva, veient també les possibilitats de propostes de futur.
Esta útlima reunió va comptar també amb un magnífic concert a l’Auditori de l’Agrupamento de Escolas de Ponte de Sor, que va servir per a comprovar el nivell aconseguit en la utilització de “Soundcool” per part del professorat i l’alumnat portuguès. Tampoc van faltar les visites culturals a la ciutat de Ponte de Sor i a la regió de l’Alentejo portuguès.