Jordi Savall i el seu grup Hespèrion XXI han posat el punt final a la 24a edició del Festival Internacional de Música Antiga i Barroca de Peníscola amb la interpretació del seu projecte ‘Folías antiguas y criollas’, que barreja les músiques de les dues bandes de l’Atlàntic i que va tindre la participació del Tembembe Ensamble Continuo de Mèxic.
El Festival Internacional de Música Antiga i Barroca de Peníscola, organitzat per la Direcció Adjunta de Música i Cultura Popular Valenciana de l’Institut Valencià de Cultura i per la Diputació de Castelló, i que té la col·laboració de l’Ajuntament de Peníscola i del programa ‘Bankia Escolta València’, ja prepara la seua 25a edició amb l’objectiu de posicionar el festival com a referent internacional.
Aquest concert final reflecteix el que aquesta edició ha volgut destacar qualitat de les propostes, visibilització del patrimoni musical i enfocament internacional.
El concert va tindre la presència de l’alcalde de Peníscola, Andrés Martínez, i de tota la corporació municipal de la localitat del Baix Maestrat, la de Vicente Ros, director del Palau de la Música de València, i la del director artístic del festival, Leonardo Marqués.
Més de 3.000 persones han passat durant els dotze dies de festival pels concerts i espectacles programats tant al Palau de Congressos com al Castell del Papa Luna de Peníscola. A més, el tradicional espectacle piromusical, que obria el passat 1 d’agost el cicle de concerts, va congregar a la platja nord de Peníscola al voltant de 100.000 persones.
Els esforços que s’han dut a terme durant l’edició d’enguany en aquesta direcció amb la inclusió, per primera vegada, d’una trobada professional de programadors internacionals amb més de 20 grups valencians, i la programació de grups referents com Nordic Voices o Gli Incogniti han marcat la línia de projecció internacional que s’espera consolidar en la celebració del quart de segle del festival.