La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, mitjançant l’Institut Valencià de Cultura, ha publicat la convocatòria d’ajudes al sector musical valencià, basada en una nova ordre de bases adaptada a la seua singularitat.
Segons el conseller d’Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, «es tracta d’un augment important del pressupost de les ajudes al foment de la música, mai abans s’havia arribat a aquesta quantitat, perquè arribem als 1,28 milions d’euros, però, a més, ens adaptem a la singularitat del sector musical valencià després d’haver compartit les seues necessitats reals per a consolidar una proposta flexibilitzada i més adaptada a enfortir la indústria musical valenciana».
Aquesta nova convocatòria preveu dues noves modalitats, que abans eren inexistents: la modalitat per a programació en sales d’exhibició, amb una dotació de 130.000 euros, i les ajudes biennals per a l’organització i manteniment d’estructures administratives, amb 255.000 euros. A més han augmentat tots els topalls de les ajudes de les modalitats ja existents.
Pel que fa a les modalitats ja existents, la pujada de cada dotació econòmica ha sigut generalitzada: la modalitat per a l’organització de festivals puja als 415.00 euros, un 32 % més que l’any passat; per a gires puja un 11 % fins a arribar als 100.000 euros; per a la producció d’espectacles de música en viu es destinen 150.000 euros, un 36 % més; per a la producció discogràfica hi ha una dotació de 100.000 euros, un 43 % més.
‘reaCtivem’: lloguer de sales de música privades i contractació dels grups valencians
Cal recordar també que, dins de les mesures de ‘reaCtivem’, pel que fa al sector musical valencià, Cultura de la Generalitat està treballant en un calendari per a programar, entre octubre i desembre, el lloguer de sales privades dedicades a la música en directe per a l’organització d’uns 40 concerts, 2 per sala.
Quant a la dinàmica de contractació, s’ha determinat que cada sala faça una proposta que continga un calendari amb les dates de concerts i el nom dels grups de música valencians que es vol contractar, que també cobreix en despeses Cultura de la Generalitat mitjançant l’Institut Valencià de Cultura.
L’IVC estudiarà cadascuna de les propostes i farà una anàlisi global del pla de concerts en viu en sales per a poder garantir la qualitat, la diversitat artística i l’equilibri territorial dels cartells de concerts proposats.