La històrica campanya de concerts d’intercanvis entre Federacions ha repartit música per tots els racons de la Comunitat Valenciana entre els mesos de juliol i octubre.
La XVIII edició de la Campanya de Concerts d’Intercanvis entre federacions ha conclòs aquesta setmana després de celebrar més de 800 actuacions per tots els racons de la Comunitat Valenciana.
Impulsada per la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV), que lidera des de 2005 aquest projecte, amb el patrocini per l’Institut Valencià de Cultura, la campanya de “Concerts d’Intercanvis” compta així mateix amb la participació de la Federació de Cors de la Comunitat Valenciana (FECOCOVA), la Federació de Folklore de la Comunitat Valenciana (FFCV) i la Federació Valenciana de Dolçainers i Tabaleters (FVDiT), i com a novetat per a aquesta edició de 2021, amb la Federació d’Orquestres i Rondalles de Pols i Pua de la Comunitat Valenciana (FORPPCV).
La campanya, que va arrancar a la fi del passat mes de juliol, ha conclòs aquesta setmana després d’oferir un total de 860 actuacions, repartides en un total de 412 municipis i ciutats d’Alacant, Castelló i València, en els quals han participat prop de 24.000 músics, cantants i membres de grups de folklore. D’entre aquestes actuacions, més de la meitat corresponen a concerts de banda, oferits per algunes de les 550 societats musicals que componen la FSMCV.
Adaptada per segon any consecutiu per a fer-la compatible amb la situació sanitària, aquesta campanya de concerts d’intercanvis suposa un dels cicles de concerts amb major tradició i recorregut del calendari de les societats musicals de la Comunitat Valenciana. Entre els seus objectius trobem la promoció musical i la interrelació entre les diferents agrupacions de les entitats que participen, creant sinergies entre aquestes federacions a través d’un programa de concerts gratuïts i oberts a tots els públics.
“La campanya d’intercanvis és un dels projectes de major envergadura que duem a terme de manera conjunta des de FSMCV al costat d’aquestes federacions tan destacades en l’àmbit de la música i la cultura valenciana”, declara Daniela González, presidenta de la FSMCV. “Ens satisfà reunir anualment milers de músics i poder programar concerts oberts a tots els públics per tota la Comunitat, configurant una agenda de concerts estable en els mesos d’estiu i tardor als nostres pobles i ciutats, una cosa especialment necessària per a les nostres entitats en aquest context de crisi”, afig la Presidenta.
Sobre la FSMCV
La FSMCV és una entitat sense ànim de lucre integrada actualment per 550 societats musicals de tota la Comunitat Valenciana, amb les seues respectives escoles de música, que reuneixen 43.000 músics, 60.000 alumnes i més de 200.000 socis. Aquest entorn associatiu disposa en les seues estructures de recursos humans, artístics i materials que la FSMCV pretén potenciar i difondre, com a mostra del ric patrimoni musical que atresora el nostre territori, derivat d’un moviment artístic, educatiu i social considerat únic en el món.