El Palau de les Arts reuneix Carlo Rizzi, en la direcció musical, i Laurent Pelly, en la direcció escènica, para ‘La Cenerentola’, de Rossini, que s’estrenarà aquest pròxim 10 de desembre a la Sala Principal.
Les Arts recupera el repertori còmic de Rossini en la seua programació amb aquest nou muntatge, coproduït amb la Dutch National Opera i el Grand Théâtre de Genève, en el qual se citen alguns dels experts més destacats en l’obra del compositor de Pesaro.
En el pòdium torna a les Arts Carlo Rizzi, un dels directors d’òpera més destacats dels últims anys. Invitat pels principals teatres i festivals, Rizzi va debutar amb el Cor de la Generalitat i l’Orquestra de la Comunitat Valenciana (OCV) en 2013 amb el ‘Rèquiem’ de Verdi.
Carlo Rizzi ha recordat, en aquest sentit, la ductilitat i la capacitat de l’OCV per a abordar aquesta obra de Rossini, que és considerada com el seu títol més apreciat, i representat, després d’‘Il barbiere di Siviglia’. El mestre milanés, així mateix, ha subratllat la necessitat d’un gran repartiment en una òpera en què cobren especial protagonisme els números conjunts.
Emergents i consolidats intèrprets rossinians conformen el repartiment que interpretarà ‘La Cenerentola’ del 10 al 23 de desembre a les Arts, segons ha apuntat Iglesias Noriega.
L’ascendent mezzosoprano Anna Goryachova (Angelina) encapçala l’elenc de la producció en el seu debut a València. Lawrence Brownlee, convertit en un dels principals tenors del ‘bel canto’, interpreta el rol de Don Ramiro.
Per al paper de Don Magnifico cantarà, per primera vegada a la Sala Principal, el veterà baix-baríton saragossà Carlos Chausson, considerat com un dels grans especialistes en Rossini del panorama internacional. Al seu costat, dos emergents intèrprets, el baríton català Carles Pachón (Dandini) i el baix italià Riccardo Fassi (Alidoro) tanquen el repartiment, en el qual també participen les intèrprets del Centre de Perfeccionament Larisa Stefan (Clorinda) i Evgeniya Khomutova (Tisbe).
El cotitzat director d’òpera i teatre francés, Laurent Pelly, fa el seu primer treball per a les Arts amb aquest títol, que, segons ha matisat Iglesias Noriega, s’emmarca en l’aposta per introduir noves estètiques en la programació de la mà dels principals noms de l’escena actual.
Pelly, reconegut per l’acurada dramatúrgia dels seus treballs, és també el dissenyador del vestuari d’aquesta producció, amb escenografia de Chantal Thomas, que compta amb Jean-Jacques Delmotte com a dissenyador de vestuari associat i amb Duane Schuler en el disseny de la il·luminació.
En les representacions del muntatge a Amsterdam i Ginebra, públic i crítica han elogiat tant el dinamisme com el fi sentit de l’humor de la posada en escena de Pelly, sense oblidar l’elegància del plantejament estètic, amb un predominant rosa fosforescent per a encarnar la màgia del somni de ‘La Cenerentola’.
Activitats paral·leles
Amb el propòsit d’oferir nous espais de trobada per a la música i la resta de disciplines artístiques, aquest divendres 4 de desembre, a les 19.00 h a l’Aula Magistral, ‘Berklee a les Arts’ presenta ‘Mediterráneas’, una proposta gratuïta i oberta al públic general, amb reserva prèvia. En aquesta ocasió, els estudiants de Berklee ens inviten a reflexionar sobre distints temes inspirats en ‘La Cenerentola’.
D’altra banda, dilluns que ve, la Sala Principal de les Arts acollirà la primera ‘Preestrena fins a 28’ de la temporada, una activitat per a la qual, per primera vegada, s’han esgotat les localitats de venda anticipada. Una dada que, com ha destacat Jesús Iglesias Noriega, posa de manifest tant l’interés del públic jove per la lírica com la imatge de les Arts “com un espai per a tots els públics”.
Entre les activitats al voltant de ‘La Cenerentola’, el dimecres, 9 de desembre, l’Aula Magistral acollirà un col·loqui gratuït del cicle ‘Perspectives’, realitzat en col·laboració amb Amics de l’Òpera i de les Arts de la Comunitat Valenciana, en el qual Carlo Rizzi, Carlos Chausson i Carles Pachón parlaran sobre aquesta producció.