La presencialitat és notícia després de tant de temps sense poder fer-ho per la pandèmia. El 28 de maig és una data per a remarcar ja què suposa el retorn de la presencialitat a l’Assemblea General Ordinària de la FSMCV que se celebra a l’Auditori Municipal Salvador Seguí de Segorbe.
La pandèmia ha permés experimentar amb noves formes de relacionar-se a distància. Durant el temps que la pandèmia no ha deixat fer quasi de res, les assemblees de la FSMCV s’han fet telemàticament i han convertit en un format vàlid i continuista d’allò que no es podia fer, com sempre, de forma presencial.
«El 28 de maig és el dia de tornar a una Assemblea General Ordinària presencial a la localitat de Segorbe»
Però el 28 de maig és el dia de tornar a una Assemblea General Ordinària presencial a la localitat de Segorbe, al seu Auditori Municipal Salvador Seguí. Una jornada que ha contat amb la presència de la Diputada de Cultura de la Diputació de Castelló, Ruth Sanz i l’alcaldessa de Segorbe, Mari Carmen Climent.
Sobre la sessió
Un dels punts destacats de la sessió ha estat l’aprovació del balanç de situació, els comptes de pèrdues i guanys i l’execució del pressupost de l’exercici de 2021 amb un 87,7% dels vots favorables. Quant a la memòria d’activitats i l’informe de gestió de la junta directiva ha obtingut un suport del 90,3% dels vots favorables.
La presidenta de la FSMCV, Daniela González i l’equip directiu de l’entitat han reconegut als assistents el treball, l’esforç i la capacitat d’adaptació que han realitzat totes i cadascuna de les societats musicals amb motiu de la crisi provocada per la pandèmia.
Sense premsa
Per primera vegada en la història de la FSMCV es va impedir l’accés de la premsa a la sessió de l’Assemblea de Segorbe. Dies abans de la seua celebració, i mitjançant un mail es va indicar: La próxima Asamblea General de la FSMCV es una jornada dirigida únicamente a las sociedades musicales asociadas a la Federación. Una vez finalizada la asamblea, remitiremos una nota de prensa a los Medios de Comunicación, si así se considera, para que se hagan eco de dicho evento.
La decisió va causar un cert estupor i al tancament d’aquesta edició cap de les persones rellevants de l’organització consultades pot entendre les raons d’aquesta decisió. Per això han quedat llacunes informatives de les quals informar, com per exemple el número de societats acreditades, si s’ha recorregut com en 2021 a la presència d’un notari; els ràtios de votació en relació al cens total de societats associades a la FSMCV i alguna foto del nucli d’assistents, entre altres. Qüestions que s’han sol·licitat al departament de premsa federatiu sense que al tancament d’aquesta edició hàgem tingut respostes.
A la tardor tindrà lloc la convocatòria per a la reelecció de la presidència i la Junta directiva. On deuria de posarse damunt la taula la nova estratègia per a la recuperació i els nous temps.
Antiguitat
Durant l’Assemblea General també s’ha reconegut la trajectòria i antiguitat de les societats musicals que durant 2022 celebren el seu aniversari rellevant amb més de 50 anys d’existència.
«La Asociación Músico Cultural Eldense Santa Cecilia ha arribat al prestigiós grup de societats musicals amb dos segles d’història»
El Centre Artístic Musical de Bétera i l’Agrupació Artístic Musical de Tavernes Blanques que compleixen mig segle de vida durant el present any. Pels 75 anys de la Unió Artística Musical d’Ontinyent. I un segle han complit diverses societats musicals: la Societat Musical Nueva Artística d’Anna, la Unió Musical ‘la Primitiva’ de Castell de Castells i la Societat Musical ‘La Llosa de Ranes’.
Més enllà del centenari, especial homenatge també per als 125 anys de l’Ateneu Musical de Cullera; els 150 anys de la Sociedad Musical La Paz de Sant Joan d’Alacant; el 175 aniversari de la Unió Musical d’Alaquàs i el bicentenari de l’Asociación Músico Cultural Eldense Santa Cecilia que arriba al prestigiós grup de societats musicals amb dos segles d’història.
El colofó de la Trobada
I com a colofó de la jornada, Segorbe celebrava també el 28 de maig la XXIII Trobada de Bandes de Música de l’Alt Palància amb la participació de les 14 societats musicals de la comarca i que va concentrar centenars de músics i públic a la Glorieta Botànic Pau.