Música per a tots els paladars a Cullera. Jazz, electrònica, clàssica i molt més durant els pròxims mesos. Una gran notícia després d’un hivern on l’escassa activitat cultural amb motiu de la pandèmia deixa ara moltes ganes per a tornar a fer actes destinats a un públic amb necessitat de sentir música en directe.
Cada vegada, la possibilitat de fer activitats culturals comença a ser una realitat. I la música és una opció que atrau molt de públic. I més quan el públic està molt de temps sense sentir un concert. Des de l’Ajuntament de Cullera comencen a vore la llum al final d’un tunel que s’ha fet força llarg.
La difusió musical ha estat un objectiu del Consistori per a quan les condicions sanitàries ho permeten. I pareix que, per fi, ha arribat el moment de fer rodar les activitats musicals, algunes en suspens i d’altres esperant un moment òptim per a fer-les, amb les mesures sanitàries que pertoquen.
Al mes de maig s’han celebrat concerts a l’Auditori Municipal, com el Concert de l’Orquestra de jazz del Conservatori Superior de Música ‘Joaquín Rodrigo’ de València. Una setmana abans va ser el torn de la música barroca a través de Bach i Rameau a càrrec de l’Orquestra Barroca del Conservatori Superior ‘Salvador Seguí’ de Castelló.
Les dos societats musicals de Cullera, Santa Cecília i Ateneo Musical també han celebrat dos diumenges consecutius, de matí, els seus respectius concerts a l’Auditori.
I el ‘Trio Camarístico Valentia’ que conformen Juan Antonio Fenollar (clarinet), Juan Enrique Sapiña (fagot) i Óscar Oliver (piano) ha presentat l’espectacle ‘Un viaje al centro de Europa con la música’ de F. Mendelssohn, J.W.Kalliwoda i N. Burgmüller.
Previsions musicals d’estiu
Si tot va bé i la incidència de la Covid-19 ho permet, l’estiu pot tindre una activitat musical més normal i habitual, amb actes que es suspengueren l’any passat i que tornen aquest estiu de 2021.
Per exemple, el Certamen Nacional de Bandes de Música de Cinema Ciutat de Cullera ‘Memorial Rafael Talens Pelló’, als jardins del Mercat i que està previst el dissabte 28 de juliol.
Del 4 al 9 de juliol s’espera amb moltes ganes la setena edició del Medusa Festival a la platja de Cullera, després de la cancel·lació de l’edició de 2020. Una de les cites més importants del panorama de festivals nacional i que ja ha confirmat la presència de Steve Aoki, Carl Cox, Martin Garrix, Paul Van Dyk, Nina Kraviz, Óscar Mulero o Paula Temple, entre d’altres. Les entrades venudes de l’edició passada tenen validesa en aquesta edició de 2021.
També com a prèvia del festival, s’ha programat també el Beach Club Medusa que s’obri el dia 29 de maig amb Wally López, i a juny serà el torn de Fátima Hajji, Remember Music, Omar Montes, Wade, Nervo i Angerfist. Serà els dies 5, 12, 19 i 26 de juny.
CullerArts’21
De les cites musicals de l’any, CullerArts s’ha convertit en una cita imprescindible perquè es tracta d’un concurs internacional de violí que any rere any es consolida amb gran participació de joves de països de tot el món. Ni tan sols 2020 va quedar orfe d’aquest festival que es va poder celebrar amb les mesures de seguretat del moment i que va guanyar el participant de Letònia, Jevgenijs Cepoveckis i que va contar amb 13 promeses de països com Rússia, Itàlia, Argentina, Alemanya, França, Anglaterra, Ucraïna, Bulgària, Letònia, Grècia, Singapur, Xina, Taiwan.
La tercera edició del Concurs Internacional de Violí CullerArts se celebrarà del 6 a l’11 de setembre i que dirigeix el prestigiós director d’orquestra Cristóbal Soler que qualifica aquest concurs com «un projecte que segueix un model de suport a l’educació, la formació i la joventut a través de la música d’excel·lència.
I és que aquest concurs és tot un referent també perquè comporta poder tocar junt la prestigiosa orquestra de RTVE, l’Orquestra d’Extremadura, l’Orquestra Filharmònica de Màlaga i l’Orquestra de València amb possibilitat de contractació del guanyador per actuar durant les temporades 2022-23 i premis que arriben als 3.000 euros per al guanyador.
Com a novetat de l’edició de 2021, i amb motiu de la participació de la SGAE en el projecte amb el I Concurs de Composició per a violí que va guanyar el compositor d’Oviedo, Nacho de Paz amb l’obra ‘Lichstrahl 1’, els concursants hauran d’interpretar aquesta peça en la fase eliminatòria de CullerArts. També la participació de TVE implica la gravació de la final per a la seua posterior retransmissió en la cadena pública.