Els Concerts de Vivers de la Gran Fira de València acolliran divendres, 19 de juliol, una nit de pop, rock i ritmes d’inspiració tradicional. En primer lloc, Alfred García, finalista d’Operación Triunfo 2017-2018 i representant d’Espanya en Eurovisió amb Amaia, posarà de llarg el seu àlbum de debut, 1016 (Warner Music). A més, el públic podrà gaudir amb el directe de dues formacions valencianes capdavanteres: Tardor, que posarà punt final a la gira Patraix; i Els Jóvens, revelació del 2018 gràcies als sons de rondalla passats pel sedàs del pop.
Alfred García és un cantant, compositor i multiinstrumentista nascut en 1997 format en jazz i música moderna al Taller de Músics de Barcelona. En juny del 2017, Alfred García va ser seleccionat per a participar en la novena edició d’Operación Triunfo (OT). Després d’arribar a la final i quedar en quarta posició, va tenir l’oportunitat de representar Espanya en el Festival d’Eurovisió del 2018 celebrat a Lisboa. Amaia Romero i ell van interpretar la composició “Tu canción”, seleccionada per votació popular en una gal·la especial del programa. Precisament, les experiències viscudes als platós i a l’Acadèmia van fer que el cantant fes servir el número que portava en el càsting del mencionat espai de televisió per a titular el seu nou disc: 1016, que es va publicar el passat mes de desembre.
L’actuació del vocalista als Jardins del Real serà molt especial. Així, l’artista ha fet servir les xarxes socials per tal d’anunciar que “farà una versió sorpresa molt emotiva” amb les altres dues formacions del cartell. Però, a més, també estarà present el cantant valencià Isma Romero, qui pujarà a l’escenari per tal d’interpretar el tema “Cicatriz”, publicat el passat 11 de juliol i que compta amb la veu d’Alfred.
Tardor i Els Jóvens: talent local
Tardor és una formació de pop-rock de València nascuda a principis d’aquesta dècada. Debutaren en 2012 amb Revolució de l’estat latent (Mésdemil), al qual va seguir Una ciutat invisible (Mésdemil, 2014). El seu repertori es construïa sobre unes guitarres poderoses i unes lletres que reflectien les experiències vitals dels membres del grup. Això es feia ben palés en el seu segon treball, on reflexionaven al voltant de les seues estades, per separat, a París, Brussel·les i València. Tres anys després va veure la llum Patraix (Primavera d’Hivern), un àlbum que va marcar un salt per a la banda: lletres més concretes, un volum més baix, un tempo més relaxat i noves textures sonores. En definitiva, un exercici de maduresa que han presentat durant els últims dos anys i que tindrà una última parada als Jardins del Real.
Finalment, Els Jóvens és un grup originari de Sant Vicent del Raspeig que s’ha convertit en la gran sensació de la música valenciana en el darrer any. El seu folklore pop, elaborat amb instruments tradicionals (guitarró, timple, flauta, bandúrria, llaüt, oud, dolçaina) i l’acompanyament de bateria, baix i guitarra, es va plasmar en un àlbum de debut, de títol homònim, publicat en 2018 per El Niño de la Hipoteca Records. L’esperit de rondalla, la relectura de jotes, cants de batre i havaneres, i l’aproximació a temes contemporanis amb humor va obtenir recompensa: 3 guardons en els I Premis Carles Santos de la Música Valenciana (artista revelació; millor cançó per “Anís Tenis”; i millor disc); i altres 4 en els Premis Ovidi a la música en valencià (intèrpret revelació; millor cançó per “Anís Tenis”; millor lletra per “T’ailoviu més que l’hòstia”; i millor disseny).