El director del Palau de la Música, Vicente Llimerá, i la subdirectora de Música, Nieves Pascual, han presentat el nou programa de mecenatge de l’auditori i que porta per nom «Nou Compàs: Amics, Amigues i mecenes del Palau».
Es potenciarà el programa actual d’Amics/Amigues del Palau i on s’estableixen quatre trams de mecenatge: andante, allegro, presto i maestro, que compten amb destacats beneficis per als nous mecenes.
L’activitat artística del Palau de la Música ha estat un pilar fonamental en la vida cultural de València. Este emblemàtic auditori, seu de l’Orquestra de València, ha oferit des de la inauguració una rica i variada programació que abasta música simfònica, òpera, música de cambra, òrgan, música religiosa, jazz i músiques populars urbanes. No obstant això, després de quatre anys de tancament a causa de les reparacions en les dos sales principals, la temporada 2023/24 representa un repte artístic i social sense precedents, que convida a una profunda reflexió sobre el paper del Palau com a agent cultural vital a la ciutat i la seua relació amb la societat de la ciutat.
Durant molts anys, el Palau de la Música ha tingut un grup fidel d’Amics del Palau, que gaudeix d’una sèrie de beneficis exclusius. No obstant això, en esta nova etapa, es planteja la necessitat de transformar la relació amb l’audiència.
Esta transformació s’articula a través d’una iniciativa pròpia que reafirma la vocació del Palau com un ens públic i un actiu factor social i cultural a València. Est programa ofereix als espectadors l’oportunitat de convertir-se en mecenes, contribuint activament a la sostenibilitat i creixement del Palau de la Música.
D’esta manera, es potenciarà el programa actual d’Amics/Amigues del Palau i s’establiran quatre trams de mecenatge: andante, allegro, presto i maestro. En tots els casos es manté una quota mínima d’aportació anual de 30 euros i s’estableixen quantitats diferents per a cada tram de mecenatge. Així, andante serà per a aportacions a partir de 100 euros i inferiors a 250 euros, allegro amb aportacions a partir de 250 euros i inferiors a 1000 euros, presto amb aportacions a partir de 1000 euros i inferiors a 5000 euros, i maestro amb aportacions a partir de 5000 euros. Totes elles tindran targeta acreditativa i certificat de desgravació. Entre els beneficis previstos als mecenes s’hi preveu l’atenció telefònica personalitzada, la invitació a l’acte de presentació de la temporada i dels diferents cicles, la reserva de localitats en xarrades, trobades amb el públic i la preferència d’accés en concerts gratuïts, entre d’altres.
Addicionalment, per a les categories superiors s’hi preveuen beneficis com una visita guiada de cortesia o accés a experiències exclusives, trobades amb determinats solistes i directors, visites guiades, possibilitat de fer ús d’aparcament durant l’assistència a concerts, reconeixement en la pàgina web o publicacions impreses, etc.
El director gerent del Palau de la Música, Vicente Llimerá, ha explicat que “més enllà del suport econòmic, la presència dels mecenes ens permet establir un vincle més estret amb el nostre públic, participant de les seues inquietuds artístiques i culturals i fent-los part integral de la nostra programació”. En este sentit ha afegit que “convidem tota la comunitat a implicar-se, a sentir el Palau com a seu, i a sumar-se a esta nova etapa de col·laboració i suport mutu, en la qual junts construirem un futur cultural més sòlid i dinàmic per a la nostra ciutat”.
Per la seua banda, la subdirectora de Música del Palau i intendent de l’Orquestra de València, Nieves Pascual, considera que “el nostre objectiu és formular una proposta integradora, adequada a l’entorn cultural i social, que promoga una reflexió profunda sobre la interacció entre música i societat, establint així les bases per a un projecte cultural viable i sostenible en el temps”.