El pròxim diumenge 5 de novembre, la Societat Ateneu Musical del Port de València oferirà un concert en homenatge al mestre Isidro Coll Ballesteros, el concert es durà a terme en la Sala Iturbi del Palau de la Música de València a les 19:30 h.
Es tracta d’un concert carregat d’emoció i bona música, ja que es tracta del concert de comiat de qui és el seu director, a qui es ret homenatge, que després d’una llarga temporada al capdavant de la direcció de la Banda, passarà el testic a un nou director.
En el concert s’interpretarà un repertori molt variat, en la primera part del concert, la banda interpretarà el pasdoble Nela, composició del mateix Isidro Coll, Shanghai del compositor Óscar Navarro i Nino Bravo in Concert, un arranjament de Manuel Calero. En la segona part del concert s’hi interpretarà el pasdoble Ángel Asunción i Overture for a new age del compositor Jan de Haan. Un repertori molt variat, a l’altura d’un homenatge tan especial com ho és aquest.
La societat musical vos esprem aquest diumenge, per a retre homenatge a Isidro Col Ballesteros, qui ha marcat tota una època, quasi quatre dècades, en la Societat Ateneu Musical del Port de València.
Un perfil d’enorme fidelitat: Des de 1987 al front del l’Ateneu Musical del Port de València
Isidro Coll Ballesteros naix a València. Comença els seus estudis de solfeig i oboé quan tenia 7 anys. Cursa els seus estudis en el Conservatori Superior de Música de València amb els professors Martí, Aguado, Blanes, Poveda, Montesinos i Cervera, entre altres, on es titula com a professor en l’especialitat d’oboé.
En 1988 finalitza els estudis d’harmonia amb Juan José Poveda. En 1990 els de fugida amb Francisco Tamarit.
En 1993 els de composició amb Amando Blanquer i en 1995 els estudis superiors d’oboé amb Francisco Salanova, tots dos professors del Conservatori Superior de Música de València. Ha sigut director titular de les bandes de música d’Iàtova, Xest i “La Paz” de Setaigües.
A partir de setembre de 1987 dirigeix la banda de l’Ateneu Musical del Port de València. La seua labor docent l’exerceix a la “Escola de Música del Port” de la Societat Ateneu Musical del Port, en l’Agrupació Musical “La Amistat” de Quart de Poblet en la qual és el director de la Jove Orquestra des de gener de 2001, i des de gener de 1996 en el Conservatori Professional de Música de Riba-roja de Túria com a professor d’anàlisi i fonaments de composició.
Dins del camp de la composició destaquem les següents obres: Dos pasdobles titulats “José Ramón Biosca” i el dedicat a l’insigne gravador i aquarel·lista valencià “Ernest Furió”. Una sonata per a clarinet i piano. Una missa en sol menor per a orquestra simfònica i cor, pendent d’estrena. Nocturn de piano. “Rècords” impressions simfòniques per a banda, estrenada en el Palau de Congressos de València, amb motiu de l’Assemblea de la Federació de Bandes de Música de la Comunitat Valenciana. “Mediterrani”, suite per a banda, dedicada a Bernardo Adam Ferrero, estrena
VIVIAN GUTIÉRREZ ABREU, DEIXA LA DIRECCIÓ DE L’ORQUESTRA SINFÓNICA DE L’ATENEU MUSICAL DEL PORT.
El passat 1 de novembre vam viure una cita molt especial en el Festival d’Orquestres organitzat per a commemorar el 40 aniversari de la Coordinadora de Societats Musicals de la Ciutat de València. En el concert varen actuar les orquestres de la Unió Musical l’Horta de Sant Marcel·lí, l’Orquestra de Cambra de Campanar, l’Orquestra SIOAM de Benimàmet, l’Orquestra del CIM Benimaclet i l’Orquestra de l’Ateneu Musical del Port de València.
El concert, es va tractar d’una cita ben especial a causa del fet que commemorava, sense cap dubte va ser un gran éxit, degut a la gran afluència de gent i a l’excel·lència musical que van oferir les orquestres participants. Però especialment, va ser un concert molt especial i emotiu per a l’Orquestra de l’Ateneu Musical del Port, ja que va ser l’últim concert de la seua directora Vivian Gutiérrez Abreu al front d’aquesta.
Vivian Gutiérrez, natural de Santa Úrsula (Tenerife), va començar a estudiar música als 4 anys, procedent d’una família amb gran tradició musical, a l’edat dels 15 anys, va començar a interessar-se per la direcció, i en finalitzar els seus estudis musicals a Canàries i a l’estranger, va començar la seua carrera com a directora.
Ha dirigit diferents agrupacions en la Comunitat Valenciana, com per exemple la Coral de la Unió Musical de Llíria o la Banda Primitiva de Paiporta, encara que en aquest article volem destacar la seua llavor en la dirección de l’Orquestra Sinfónica de l’Ateneu Musical del Port. Vivian Gutierrez va començar a dirigir aquesta agrupació el 2018, després d’agafar el testic de l’anterior directora Beatriz Fernández. Des d’aquell moment Vivian contagia la seua passió i entusiasme per la música, cosa que va fer que l’Orquestra, anteriorment de corda, es transformara en Orquestra Simfònica.
El seu treball incansable, la seua energia i el seu carisma hi han contribuït al creixement de l’orquestra, a nivell musical i personal per a tots els músics, així com també ha estat una peça fonamental en el dia a dia de l’activitat de la Societat Ateneu Musical del Port. El dia d’ahir va tindre unsabor agredolç, degut que com saben, va ser l’últim concert de Vivian com a directora de l’agrupació, encara que la fi d’aquesta etapa al capdavant de la dirección de l’agrupació es deu a una millora professional,
L’Orquestra Simfònica de la Societat Ateneu Musical del Port trobarà a faltar la seua directora, així com també li desitja la millor de les sorts en aquesta nova etapa que està per començar.