L’Institut Valencià de Cultura continua amb la programació cultural d’estiu al Museu de Belles Arts de Castelló. Des de el passat dijous 6 de juliol el cicle Nits al Claustre comença amb els concerts de Raúl Rodríguez. Solo + La Lupe i el divendres 7 de juliol, va arribar el torn de l’obertura de l’exposició de l’artista Peiró Coronado.
El pròxim concert de Nits al Claustre tindrà lloc el dijous 13 de juliol, amb el concert de Judith Neddermann.
L’entrada és lliure fins a completar l’aforament. Més informació en el web <ivc.gva.es>.
Exposició ‘Peiró Coronado. Símbol i Matèria’
El Museu de Belles Arts exhibeix, per primera vegada a Castelló, una retrospectiva dedicada a l’obra de Fernando Peiró Coronado (Alaquàs, 1932 – Benicarló, 2011), que es pot considerar un dels màxims exponents de l’abstracció en terres valencianes. La mostra es podrà veure fins al 22 d’octubre,
Artista aïllat dins de la seua generació, però molt vinculat amb els focus artístics d’avantguarda de Barcelona i Saragossa. L’exposició, comissariada per Sílvia Tena, reuneix més de setanta obres, algunes de les quals inèdites, que repassen la seua trajectòria des de l’inici, que arranca amb un figurativisme chagallià i, més tard, amb un postcubisme, en la línia de Braque o Picasso, fins a endinsar-se en una visió molt més cosmològica i informalista. Un artista que mostra un llenguatge plàstic en què es barregen la filosofia, la literatura, la mística, la poesia visual o la música.
L’exposició està concebuda com a la primera gran retrospectiva d’aquest artista en terres valencianes. Una mostra d’alt valor, per presentar innombrable material inèdit d’un dels millors artistes informalistes del territori valencià, en la línia del surrealisme de Dau al Set, l’estètica esotèrica d’Antoni Tàpies, el brutalisme de Georges Bataille o la literatura de tradició hispana (San Juan de la Cruz, entre altres).
El projecte se situa dins d’una línia d’investigació acadèmica de revisió de valors de l’art contemporani, que busca contextualitzar i analitzar propostes artístiques la base de les quals siga el llenguatge integrador entre les arts (música, literatura, filosofia i pintura principalment), en un discurs conceptual basat en diversos corrents de pensament. Una mescla de llenguatges que en Peiró Coronado assoleix el seu zenit des de finals dels anys setanta.
Amb un plantejament profundament analític, l’exposició pretén mostrar al públic una àmplia retrospectiva d’acostament reflexiu a la seua postura vital, les seues temàtiques, la vinculació que té amb la música i la poesia, tot això per a dibuixar la seua trajectòria vital i artística.