El director valencià Ramón Tebar i l’Orquestra de València interpretaran este dijous 25 de maig a l’Auditori de Les Arts, a les 19.30 hores, un programa centreeuropeu amb la Simfonia núm. 6 “Tràgica” de Gustav Mahler i el Concert núm. 2 per a violoncel i orquestra en re major, Hob. VIIb/2, op. 101 de Joseph Haydn, que serà tocat pel concertista britànic Steven Isserlis.
La presidenta del Palau de la Música, Gloria Tello, ha destacat que es tracta d’un programa “d’indubtable interés per a les nostres persones abonades, ja que combina la monumentalitat simfònica d’un compositor tan volgut pel nostre públic com és Mahler, amb una de les joies concertants del classicisme vienés, que tindrà com a protagonista a Isserlis, un dels violoncel·listes internacionals més demandats de l’actualitat”. En este sentit, el director del Palau, Vicent Ros, ha afegit, respecte a l’artista que “tenim una altra gran oportunitat en el nostre abonament de gaudir de la tècnica, del domini i de la presència escènica d’un altre gran solista, com també d’eixe so únic del seu Stradivarius”.
El programa, que serà dirigit pel director principal associat, Ramón Tebar, començarà amb el Concert núm. 2 per a violoncel de Joseph Haydn, que presenta un esquema tradicional de tres moviments que serà interpretat per Steven Isserlis. La segona partitura, la Simfonia núm. 6 de Gustav Mahler, és una de les més volgudes pel públic, sent estrenada el 1906 a Essen i dirigida pel mateix compositor. Ha estat considerada l’expressió més fatalista de Mahler, reflectida en els tres colps de martell originalment escrits en el final, que es van reduir a dos després, com si foren colps del destí.
Steven Isserlis gaudix d’una carrera variada com a solista, músic de cambra, educador, autor i locutor. Actua amb les principals orquestres i directors del món i ofereix recitals en destacats centres musicals. Com a músic de cambra, ha assessorat en la programació de sèries de concerts per a llocs com el Wigmore Hall de Londres, la 92nd St I de Nova York i el Festival de Salzburg. De tant en tant dirigix orquestres de cambra des del violoncel en programes clàssics. Té interés en la interpretació històrica, i ha treballat amb orquestres d’instruments d’època. És un gran exponent de la música contemporània. La seua discografia inclou les suites per a violoncel completes de Bach, les obres completes per a violoncel i piano de Beethoven, els concerts de C. P. E. Bach i Haydn, els concerts d’Elgar i Walton i el concert doble de Brahms amb J. Bell i l’Academy of St. Martin-in-the-Fields.