El Festival de Música Antiga de València, Música, Història i Art (MHA), oferirà la segona edició del cicle Música Medieval en Sant Joan de l’Hospital en el qual es realitzaran tres concerts a càrrec de formacions i intèrprets com Schola Antiqua, Capella de Ministrers i Patrizia Bovi que se celebraran els dies 1, 2 i 3 de juliol a l’església més antiga de València construïda a la ciutat després de la Reconquesta sobre un territori cedit pel rei Jaume I.
En aquest cicle, els artistes intercanvien impressions abans de les actuacions que aniran precedides d’una presentació del concert i xarrada amb Juan Carlos Asensio, director de Schola Antiqua, Carles Magraner, director de Capella de Ministrers, i la cantant i música italiana Patrizia Bovi, que compartiran amb el públic el seu treball artístic i els detalls del repertori que abordaran posteriorment.
La formació Schola Antiqua actuarà amb el programa Propium Sanctorum, música litúrgica per a l’Orde de Sant Joan de Jerusalem; Capella de Ministrers ho farà amb Santa María, música i litúrgia en l’Edat mitjana; i Patrizia Bovi brindarà Veus, història de dones, Cantigues de Santa María, d’Amic i Laudario di Cortona.
Robert Cases, assessor artístic del Festival Música, Història i Art, ha assegurat que “tornem amb el cicle Música Medieval en Sant Joan de l’Hospital en una segona edició en la qual tenim el repte que siga tan satisfactòria i del grat del públic com la primera”. Cases destaca que “reunim prestigioses formacions i intèrprets en un espai històric i molt bell de la ciutat amb un entorn arquitectònic privilegiat”.
L’esdeveniment musical, organitzat per l’Associació Cultural Comes, Centre de Música Antiga de la Comunitat Valenciana, una entitat cultural sense ànim de lucre que té com a objectiu conjugar la música, la història i l’art en enclavaments de singular bellesa com Sant Joan de l’Hospital, un marc extraordinari i únic a la ciutat per a desenvolupar un cicle entorn de l’edat mitjana; així com promoure i difondre la música antiga. Les entrades per als concerts es poden adquirir en la seua pàgina web www.culturalcomes.net i en taquilla.
Gran acolliment del públic
Des de la seua creació en 1999 el Festival de Música Antiga de València ha comptat amb la participació dels millors intèrprets nacionals i internacionals, situant a la ciutat com una de les més importants del panorama musical. Des de la seua primera edició el festival gaudeix de gran acolliment i reconeixement per part del públic, aconseguint que siga una activitat plenament consolidada en el calendari musical.
En aquests anys, els escenaris en els quals s’han dut a terme aquestes propostes entorn de la música històrica han sigut llocs de la ciutat de València d’excepcional interés patrimonial com l’Església del Patriarca, el Museu de la Ciutat, el Saló de Cristall de l’Ajuntament de València, Les Reals Drassanes, L’Almodí, el Palau de Cervelló o La Llotja de la Seda.
El cicle Música Medieval en Sant Joan de l’Hospital compte amb la col·laboració de la Generalitat Valenciana, Institut Valencià de Cultura (IVC), Palau de la Música, Turisme Comunitat Valenciana, Diputació de València, Xarxa Europea de Música Antiga (REMA), Institut Nacional de les Arts Escèniques i la Música (INAEM), Ajuntament de València, el Vicerectorat de Cultura de la Universitat de València i la Fundació Cultural CdM