De nou a l’abast de tots. Cinquanta-un números del periòdic lasBandas compleix aquest mes un lustre des que al maig de 2017 un grup de professionals apassionats de la música i el periodisme va començar una aventura que continua amb el mateix vigor i determinació.
Nascut per a traslladar al paper les notícies més importants de la música que es fa o se celebra en la Comunitat Valenciana, tenint com a referent el món de les societats musicals, les bandes de música, i que s’estén a tot gènere i modalitat, perquè tota la música és banda, el lema del periòdic, continuem semse qie ningún ens lleve l’alé.
També complim anys del nostre diari en línia, www.lasbandasdemusica.com , en marxa des de 2014 que està tenint grans audiències i una repercussió destacada en xarxes socials.
En el número 51 del mes d’abril, el destaquem, al mateix temps que se subratllen les notícies més importants del mes d’abril. Per exemple, la defensa que la FSMCV fa de la troncalidad de l’educació musical, en filtrar-se el currículum de la Conselleria d’Educació de la Generalitat Valenciana que ha previs sto que la música passe d’obligatòria a optativa. En interiors es repassa les gestions que la FSMCV, sota la presidència de Josep Francecs Almeria en 2013, així com l’estratègia conjunta, ara, entre la federació l’associació Aulodia.
També destaquem en portada l’entrevista que el nostre col·laborador Óscar Grifoll li fa al director d’orquestra valencià Cristóbal Soler, que amb el seu desig de posar en valor el talent dels músics valencians, dirigeix entre les seues múltiples activitats la Jove Orquestra Simfònica de la FSMCV.
I parlant de osquestas destaquem en portada el triomf de la Orquestra de València en París. I de la gira talentosa que el pianista valencià, Josu de Solaun, està desenvolupant a Itàlia, Alemanya, Romania, a més d’Espanya. També destaquem l’estrena de Capella de Ministrers i Toni Aparisi del «El Bufó de la reina»El director de lasBandas, Juandedios Leal, escomet en un substanciós editorial l’any electoral de la FSMCV perquè cap a la tardor hi haurà eleccions, anticipant l’interés del periòdic per fer un recorregut pels aspectes més rellevants d’una organització que té davant sí el repte d’explicar la seua situació, renovar els seus càrrecs i presentar un nou projecte.
Seguim amb la sèrie Pioneres, sobre una pionera encara en actiu, malgrat la seua edat, Ángeles Paz López Artiga i destaquem l’article d’opinió de Josep Almeria sobre la música com a llenguatge universal per a la transformació social.
No menys important és l’assoliment de l’empresa valenciana Sanimusic, dedicada a elements previsors de contagis per a músics i artistes, des del principi de la pandèmia, en aconseguir ser finalista dels prestigiosos premis AITEX que reconeixen la innovació i la investigació.
En l’àmbit de les societats musicals destaquem la nova presidència de Loreto Petit de la Societat Musical d’Alzira, el destacat concert de l’Artística de Buñol en l’homenatge al seu músic Enrique Piera; les emocions de bandes tan destacades en poder trepitjar de nou amb els seus arpegis els carrers de les seues poblacions: la Unió Musical de Llíria i el Ateneu Musical de Cullera, com tantes i tantes altres bandes. I parlant de Cullera, la volta del Certamen Nacional de Música que porta el seu nom que, després del parèntesi sanitari, ha tornat en el seu LXCIV edició. Altres notícies de Llíria, Bunyol, Torrent, Monserrat, tanquen un esplèndid número de lasBandas que apaga cinc ciris d’aniversari.
Us esperem en els quioscos perquè aquest projecte és cosa de tots.