El CCCC Music Lab és la incubadora de talent emergent musical del Centre del Carme que oferirà, durant un any, formació i projecció a 6 talents musicals
El jurat del CCCC Music Lab, la incubadora de talent emergent musical del Centre del Carme Cultura Contemporània (CCCC) ha triat els 10 projectes preseleccionats que opten a entrar en el seu programa.
Es tracta dels projectes de Anouck the Band, L’Oncle La Careta, Gally, Jaime Allepuz, Malatesta, Muro María, Parallamps, Tanreb, Taure i Teyou. D’entre ells eixiran els 6 talents que formaran part del CCCC Music Lab.
Serà el públic qui triarà al primer finalista mitjançant votació popular. Hui divendres, 9 de juliol, a partir de les 10 hores, el Centre del Carme publicara en el seu perfil d’Instagram (cccc_centredelcarme) deu vídeos amb les actuacions en directe dels preseleccionats i s’obrirà la votació fins al dilluns 12, a les 10 hores.
El projecte triat pel públic serà el que més «m’agrades» obtinga en el feed (mur) d’Instagram del Centre del Carme (no es comptabilitzaran votacions fora del perfil oficial del centre d’art).
Passada aquesta fase, el jurat seleccionarà altres cinc projectes finals i els altres quatre quedaran com a reserva en cas que algun dels seleccionats renunciara.
El CCCC Music Lab pretén donar suport a la formació, projecció i creixement dels i les artistes seleccionats, així com acompanyar-los, recolzats en una metodologia gradual i adequada a les necessitats de cadascun. Les i els talents participants en el programa formaran part de trobades i tallers amb professionals de reconegut prestigi de la indústria musical i celebraran diversos concerts organitzats pel Centre del Carme.
El director del CCCC, José Luis Pérez Pont ha recordat que «el CCCC posa en marxa un projecte que pretén impulsar al talent musical emergent en el marc d’un centre públic d’art, com és el Centre del Carme, en constant experimentació amb noves pràctiques artístiques» i ha afegit que «aquesta iniciativa suposa obrir una nova línia d’investigació entorn de la cultura emergent musical i el paper que aquesta ocupa en la seua relació amb les indústries musicals, al mateix temps que donem suport a la seua professionalització, la seua projecció i el seu diàleg amb altres arts».
Artistes
Anouck the Band és una banda de rock alternatiu fundada en 2019 per Anouck Peris que, després d’uns anys tocant en solitari, va decidir enfocar les seues cançons cap a un estil més rítmic i elèctric, deixant arrere les guitarres acústiques. Anouck és la cantant i guitarrista rítmica, Guille Giner és el guitarrista principal, Carlos García és el bateria i Alex Pilato el baixista.
L’Oncle La Careta és un grup musical valencià. En les seues cançons es poden trobar diferents ritmes, on es fusionen el reggae, rock, ska, funky Les seues lletres parlen de l’actualitat i realitat soci-política, amb un missatge optimista i reivindicatiu. Han actuat en festivals com el Viñarock, Iboga o Arenal Sound.
Gally és el nou projecte de Natalie Paproski, format en l’hivern de 2020 al Canadà, on va nàixer. De mare espanyola, Gally va conéixer València després de descobrir al col·lectiu valencià Hits With Tits. Amb el seu antic grup Prevalga Junk, va formar part del quart volum del recopilatori de Hits With Tits en 2017. Gally sempre havia volgut tocar a València, on resideix actualment i formar part de la seua escena musical.
El projecte de Jaime Allepuz tal com ell el defineix «no és més que el que ha tardat el món a donar 23 voltes al sol, és una via de fuita perquè el verí no es quede dins. Són un munt de cançons sense acabar i unes poques amb una miqueta de manera que naixen a la meua habitació però que posen el fre de mà just a la porta».
Malatesta és el verí de Gioca i Hernae, dos joves guitarristes i productors valencians. Es defineixen com «perreo trist» valencià, acompanyat d’una explícita i provocadora estètica amb referències clares cap a la cultura valenciana. Sergio Cano (Gioca) ha actuat en solitari en festivals com a Arenal Sound, Vinya Rock, Els Arts o Cap de Plata. Sergio Hernández (Hernae) ha col·laborat amb grups com Varry Brava.
Muro María naix de les entranyes d’un garatge a Alacant i va directe al cor. El grup ha declarat que intenten fer música que «ens faça trencar maluc i agitar els nostres caps com si foren les d’aqueixes figures de gossets que es posaven antany en els cotxes». Els seus components són Clau (veu i guitarra rítmica), Davo (bateria), Jorge (baix) i Rubén (guitarra solista).
Parallamps és una banda que naix a Poblenou, el barri de les fàbriques i la platja de Barcelona, com a projecte personal de Laura Pararrayos, que grava la primera demo a casa. Debuten a l’abril de 2018, ja com a banda, a la sala Hi Jauh USB. Centellejos ochenteros, guitarres cristal·lines i melodies lluminoses donen forma al seu projecte. Actualment, Parallamps són Laura (veu i guitarra), Víctor (baix), Gonzalo (bateria) i Dani (guitarra i teclats).
Tanreb és el projecte de Bernat Cucarella. L’artista ha declarat que «m’agradaria que igual que es gaudeix d’una melodia de Beethoven es poguera entendre la textura d’una obra de Webern, el groove en Sotelo És per això que vaig crear un àlbum replet de característiques de la música de nova creació però emmarcat en un estil «el-fi».
Taure (Carles Pineda) és un projecte artístic que busca el punt d’unió entre diverses branques de la producció i la composició. A través de la creació de cançons, aquesta proposta té com a objectiu captar l’essència de l’autoproducció amb la utilització diversos sub-gèneres musicals com el Alt-R&B, el Urban, el Jazz Fusió i els ritmes llatins.
Teyou (Elena Matateyou) és una jove cantant, compositora i actriu d’origen espanyol-camerunés. Des de primerenca edat mostra gran interés per contar històries amb la música com a eina. Es forma en el conservatori i es gradua més tard en art dramàtic a Madrid. No és una estranya dins del panorama musical, havent treballat aquests últims anys amb artistes com Xoel López o Carlos Jean, entre altres.
Jurado CCCC Music Lab
El jurat encarregat de valorar els projectes presentats està constituït per Victoria Fenoll, CEO Kos Entertainment i ATM Andrea Bocelli; Ignacio Gallego, Dr. en Ciències de la Comunicació i Director del Màster d’Indústria Musical i Estudis Sonors de la Universitat Carlos III de Madrid, Santiago Cano, Fundador i Responsable de Cavallet Rècords, María Eguizabal, CEO Vanana Rècords, Luís Fernández, CEO So Xic, Joan Guàrdia, Fundador i Responsable de la Castanya, Nara Pinte, Festival Mad Cool, Ede, artista independent i per José Luis Pérez Pont, director del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana.