L’artista flamenca va afritar l’avinentessa per a posar de llarg el seu últim treball, Lo que te falta, publicat en març del 2020
La cantant Soleá Morenteha estat l’encarregada de tancar la segona edició del cicle de concerts ‘A la llum de la lluna’ que se celebra al claustre sud de l’antic monestir de Sant Miquel dels Reis de València des del passat 7 de maig. L’actuació va tindrà lloc divendres 4 de juny a les 21:00 hores amb un èxit apoteòsic.
El disc suposa un retorn als orígens, amb la rumba com a element central, però sense deixar de banda la fusió amb altres estils com és habitual en la trajectòria de la vocalista.
Soleá Morente, filla del cantaor Enrique Morentei de la bailaora Aurora Carbonell, va debutar en solitari en octubre de 2015 amb l’àlbum Tendrá que haber un caminoon hi van col·laborar artistes com Antonio Arias(Lagartija Nick), Florent Muñoz(Los Planetas) oLa Bien Querida, entre d’altres.
Ole Lorelei, el seu segon treball, va veure la llum en març de 2018 i va ser inclós en les llistes dels millors discos d’aquell any. La crítica i el públic van destacar la capacitat de Soleá Morente per a consolidar una veu pròpia des del flamenc i sense por a aproximar-se a altres gèneres com el pop, el funk o l’electrònica.
Cultura a Sant Miquel dels Reis
El cicle ‘A la llum de la lluna’ va començar el 7 de maig amb l’actuació en acústic de M-Clanamb Carlos Tarquea la veu i Ricardo Ruipéreza la guitarra. Posteriorment, el públic ha pogut gaudir d’altres tres actuacions musicals en un entorn segur. Així, per l’escenari de Sant Miquel dels Reis han passat els artistes Tardor, Zaharai Revólver.
La programació ha comptat amb el vistiplau del públic, que va exhaurir les localitats poques hores després d’estar a la venda. S’ha de recordar que els assistents sols havien de pagar les despeses de gestió de la plataforma electrònica de distribució de les entrades.
Finalment, s’ha de destacar que el festival és una iniciativa de la Direcció General de Cultura i Patrimoni de la conselleria d’Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana. Un dels objectius del projecte és col·laborar en la reactivació del sector cultural, un dels més afectats per la pandèmia de la Covid-19. D’altra banda, el cicle també ha servit per impulsar l’esmentat edifici del segle XVI com a contenidor cultural i s’han aprofitat les seues característiques per a programar concerts a l’aire lliure. Davant la situació sanitària, l’organització ha establit un protocol de seguretat que inclou l’ús obligatori de la mascareta i del gel hidroalcohòlic, la senyalització d’itineraris en el recinte i el lliurament d’entrades nominatives i seients assignats.