Podrà participar qualsevol agrupació de cambra d’entre 2 i 5 components l’edat dels quals no supere els 30 anys
Amb la finalitat de difondre la música de cambra i promocionar els grups que la interpreten, l’Ajuntament de Montserrat ha convocat el VIII Concurs de Música de Cambra en el qual podrà participar qualsevol agrupació de cambra amb un mínim de 2 i un màxim de 5 components l’edat dels quals no supere els 30 anys.
Els participants interpretaran en la fase eliminatòria un repertori de lliure elecció amb una duració entre 12 i 17 minuts.
En la fase final, a la qual només arribaran dues agrupacions, s’interpretarà un repertori entre 20 i 30 minuts de duració. Repertori que ha de ser diferent a l’interpretat en la fase eliminatòria.
Les interpretacions es realitzaran a l’aire lliure en la Pl. de l’Església a partir de les 20.30 h. encara que podrien traslladar-se, en cas de necessitat, a la sala d’actes de la Casa de la Cultura.
La inscripció en el Concurs ja està oberta i el termini finalitzarà el pròxim 30 de juny. Per a formalitzar-la, s’ha de presentar una sèrie de documents tal com s’especifica en les bases del concurs que es poden consultar en la web simc.montserrat.es o a través del correucultura@montserrat.esEl concurs se celebrarà entre els dies 14 i 16 de juliol de 2021. Una vegada conclosa la fase final, que tindrà lloc el dia 16 a les 22.45 hores es procedirà al lliurament de premis. En aquesta edició el primer premi consistirà en un diploma acreditatiu retribuït amb 1.000 € i el premi finalista serà també un diploma acreditatiu dotat amb 500 €.
Valents davant de tot
per Miguel Ángel López, president de la SIUM de Montserrat
Sembla que comencem a vore un far l’horitzó i que prompte podrem tornar a tocar al carrer
Ara fa un any i uns mesos que un grup d’extraordinaris músics valencians varen fer una versió de la famosa cançó Resistirédel Dúo Dinámico, una peça que tots prompte adoptarem com a himne de residència i resiliència davant de l’ensorrament d’allò que estimàvem davant dels nostres ulls. En una estrofa, aquests músics varen plasmar una imatge que s’ha convertit en el nostre dia a dia: “encara que el vent fort bufe, soc com el jonc que es doblega però sempre està ben dret”.
Les bandes del nostre país conformen un teixit que ultrapassa límits comarcals i municipals. No és difícil trobar dos músics que es troben i parlen amb certa preocupació de com està la seua banda. “Bé, anem anant, però costa tornar a posar-se en marxa”. Les bandes, com a entitat amb vida pròpia, tenen tot un mecanisme vital que les feia (i fa) funcionar, les diferents actuacions, els assajos i, sobretot, el caliu que es crea en el seu entorn i que és el seu gran valor. Però, les diferents restriccions compliquen i entrebanquen estos mecanismes.
La SIUM de Montserrat no és un cas aïllat. De la mateixa manera que la resta de companys i companyes, hem hagut de convertir-se en aquell jonc que sempre torna a la seua posició. I no hem trobat millor manera de fer-ho que, com diu també la cançó, mostrant-se valent davant de tots.
Després d’una sèrie de concerts en format audiovisual, enregistrats sense públic a la nostra sala d’actes i emesos per als nostres veïns i qualsevol navegant de les xarxes als nostres canals de Facebook i Youtube, sembla que comencem a vore un far l’horitzó i que prompte podrem tornar a tocar al carrer i davant de gent, encara que en siga poca. Després de la gravació de marxes de processó per a ambientar la setmana santa de Montserrat, la Banda Simfònica de la SIUM té previst tornar a la càrrega el pròxim diumenge 13 de juny amb un concert centrat en la música de l’escena, amb peces provinents de musicals o sarsueles. Encara que no de manera segura, sembla que, per fi i molt de temps després, la SIUM podrà tornar al carrer, a la plaça on tants i tan bons moments ha viscut. De la mateixa manera, continuarem posant-nos drets i celebrarem el tradicional festival de bandes a finals de juliol o intentarem convidar a altra banda i tornar, poc a poc, a crear aquell caliu tan important en les nostres societats. Necessitem tornar a tindre’l al nostra costat, a deixar la nostra casa com la teníem i a gaudir fent allò que més ens agrada fer: MÚSICA.
Miguel Ángel López és president de la SIUM de Montserrat