La 47 edició del Certamen Internacional de Música «Vila d’Altea» es dedicarà a la Sostenibilitat del Medi natural i especialment als “PARCS NATURALS”
La Societat Filharmònica Alteanense ha publicat les bases del seu prestigiós Certamen Internacional de Música “Vila d’Altea” (Alacant), que compleix 47 edicions, i on aquest esdeveniment s’ha guanyat un lloc d’honor entre les competicions de bandes dins del panorama internacional.
El lema triat per a aquesta edició del certamen està dedicat als “PARCS NATURALS” amb el qual es pretén promoure la sostenibilitat del Medi natural. Cal destacar que Altea està envoltada de naturalesa i protegir aquest ecosistema és de vital importància per al desenvolupament de la societat.
Altea és un poble que ha abraçat la cultura com un segell d’identitat i en concret cap al fet musical, dins de l’immens entramat d’activitats culturals relacionades amb aquesta disciplina, tant en el vessant cultural com educativa i social, emergeix el Certamen com el màxim exponent de la tradició musical i cultural alteana.
La comissió organitzadora seleccionarà un màxim de 3 bandes de música simfòniques en una única secció, amb un màxim de 135 músics, que actuaran el 4 de desembre a «Palacio Altea Centre d’Arts».
La 47 edició premiarà a la millor de les bandes seleccionades amb 6.000 euros i el trofeu «Societat Filharmònica Alteanense». Les altres dues formacions percebran 3.000 euros per la seua participació. A més, es podrà atorgar un premi especial del jurat al millor solista que rebrà un diploma acreditatiu. El termini d’inscripció va començar el passat dissabte, 8 de maig de 2021, i tindrà fi el 21 de maig de 2021.
En paraules del President de la SFA, Juan Carlos Guillen, «per a la SFA és un motiu de satisfacció poder tornar a celebrar una nova edició del CIMALTEA i desitgen que la situació sanitària evolucione favorablement perquè puguem dur a terme aquest esdeveniment internacional». Així mateix, Guillen ha tingut paraules d’agraïment cap a l’Ajuntament d’Altea per la confiança depositada en la SFA per a l’organització del CIMALTEA, l’activitat cultural més important que es duu a terme a Altea.
Per a finalitzar, Juan Carlos Guillen ha destacat que «amb la celebració d’aquesta edició del certamen es consoliden les bases d’aquest ambiciós projecte», també, ha volgut agrair el suport de totes les entitats col·laboradores especialment a Alia Tasaciones, Ostau d’Altea, Caixaltea, Palau Altea, Diputació d’Alacant i a la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, per continuar depositant la seua desinteressada confiança en la gestió de la SFA i els seus projectes.
Per la seua part Aurora Serrat Guarinos, Regidora de Cultura, s’ha mostrat molt il·lusionada amb aquesta nova edició del “CIM Vila d’Altea” pel que suposa tornar a realitzar i programar esdeveniments culturals. A més, Aurora Serrat ha comentat que «des de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Altea continuarem apostant per la cultura musical tan arrelada en el nostre entorn i que ha sigut un dels pilars de la nostra societat i el seu desenvolupament. Per a finalitzar, la responsable de Cultura ha volgut agrair l’esforç del Comité organitzador mostrant la seua plena disposició a col·laborar amb aquest gran projecte.
La SFA, organitzadora del certamen, agrupa 200 músics, 400 alumnes de l’escola de música, 1.000 socis i diferents seccions: Banda Simfònica, orquestra de «Pols i pua», Orquestra de Corda i Escola de música i dansa (ESMUALTEA). Pertany a la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana, una associació que aglutina 550 societats musicals amb 40.000 músics (el 50% d’Espanya) 60.000 alumnes i 200.000 socis.
El “CIM Vila d’Altea” presenta una nova edició gràcies al suport de l’Ajuntament, després de veure passar a 195 bandes de música procedents de quatre continents (Europa, Amèrica, Àfrica i Àsia), més de 18.800 músics, 138.000 espectadors, interpretar 630 obres i entregar 126.000 euros en premis des del seu inici.
Les formacions hauran d’interpretar dues obres puntuables en el certamen, l’obra obligada serà del compositor Saül Gómez (Ontinyent, 1982) amb el títol: ‘STONES AND SIGA’ Simfonia núm. 1; i una altra de lliure elecció, preferiblement composta per a banda simfònica.