L’Institut Valencià de Cultura, programa a l’Auditori de Castelló dos grans i reconegudes propostes musicals per a aquest cap de setmana.
Aquest divendres a les 19.00 hores, la sala simfònica de l’Auditori obrirà les seues portes per a oferir el concert de l’Orquestra de València sota la direcció de Ramón Tebar amb el ‘Concert per a violoncel i orquestra núm. 1 en la menor, op. 33’, de Camille Saint-Saëns, amb motiu del centenari de la seua mort, i la ‘Simfonia núm. 4 en si bemoll major, op. 60’ de Beethoven.
El públic de Castelló podrà gaudir de la interpretació del prestigiós i reconegut mundialment violoncel·lista Daniel Müller-Schott. El delegat de l’IVC a Castelló, Alfonso Ribes, ha destacat la figura de Müller-Schott com «un dels grans de l’escena internacional, que sumat a la direcció de Ramón Tebar i a l’Orquestra de València fan d’aquest concert uns dels grans espectacles musicals de l’abonament d’hivern de l’Auditori».
L’Orquestra de València va ser creada en 1943 amb la direcció de Joan Lamote de Grignon. Durant la seua dilatada vida musical cal destacar eixides a l’estranger com les de França i Anglaterra (1950), Itàlia i Turquia amb Mstislav Rostropóvitx com a solista (1996), Alemanya (2002) i Àustria i la República Txeca amb Joaquín Achúcarro com a pianista (2008), a més de les actuacions en els festivals internacionals Schleswig-Holstein i Tage der Neuer Musik a Zuric. N’han sigut directors titulars Hans von Benda, Napoleone Annovazzi, H. Unger, José Iturbi, Enrique García Asensio, Pedro Pirfano, García Navarro, Martínez Palomo, Benito Lauret, Manuel Galduf, Miguel Ángel Gómez Martínez i Yaron Traub. Des de setembre de 2017, el director titular i artístic de l’Orquestra és Ramón Tebar.
Beethoven#paraElisa
La proposta musical de l’IVC a Castelló per al diumenge és un espectacle familiar que ha tingut un gran ressò i reconeixement per part de la crítica i el públic. ‘Beethoven#paraElisa’ naix d’una coproducció del Teatro Español i manodeSanto.
«És un espectacle recomanat per a tota la família i una excel·lent proposta per a gaudir d’una de les peces més reconegudes de Beethoven, que serveix per a introduir en la música clàssica els menuts de casa», ha assenyalat Ribes.
L’espectacle submergeix el públic en la història de Teresa Malfatti, amor platònic de Ludwig van Beethoven, qui encarrega al geni de Viena una peça per a piano dedicada a una jove prodigi que acaba d’arribar a la ciutat: Elisabet Barensfeld, a la qual afectuosament anomena Elisa. Malfatti confessa a Beethoven que la composició de la peça és una excusa perquè, a més, impartisca classes de piano a la jove Elisa, que està perdent la vocació per la música. Beethoven utilitzarà totes les estratègies a la seua disposició perquè Elisa no abandone la música.
Les entrades per a aquests espectacles es poden adquirir amb descomptes de fins al 50 % gràcies a Entrada i +. Cal recordar que, quan es visita el Museu de Belles Arts de Castelló o l’EACC, s’obté una entrada que permet comprar, a les taquilles del Teatre Principal de Castelló o a l’Auditori i el Palau de Congressos de Castelló, entrades per als espectacles amb un descompte de fins al 50 %.