CaixaBank, a través del pressupost cedit per la Fundació ‘la Caixa’, dona suport, des de fa diversos anys ja, a les activitats del Programa educatiu del Palau de les Arts, que amb l’epígraf de ‘Les Arts és Educació’ ofereix una completa programació didàctica i familiar per a totes les edats i audiències.
Enguany l’entitat financera torna a col·laborar econòmicament amb la planificació i posada en marxa de les propostes que les Arts desenvolupa per a acostar el món de l’òpera, el repertori simfònic i de cambra, així com les arts escèniques i audiovisuals, al nombre més gran possible d’estudiants.
Gràcies a la seua capil·laritat territorial, la xarxa d’oficines de CaixaBank pot donar suport a la Fundació ‘la Caixa’ en la seua tasca social i cultural i d’aquesta manera es canalitza una part del pressupost de la Fundació. En 2020, el 89 % de les oficines del banc van donar suport a algun projecte social i van fer possible que milers de xicotetes i mitjanes entitats socials solidàries pogueren accedir a ajudes econòmiques per a tirar endavant els seus programes.
Cada any, més de 10.000 joves visiten les Arts per a gaudir de les diferents iniciatives, així com per a familiaritzar-se amb la seua oferta artística i cultural, que en aquest moment compta amb activitats a partir dels 0 anys i que arriben també als espectadors adults.
El públic beneficiari de ‘Les Arts és Educació’ comprèn des de bebès, passant per estudiants d’Educació Infantil, de Primària, de Secundària, de Formació Professional, d’ensenyaments de règim especial, d’universitat, de formació per a adults, així com alumnat amb necessitats educatives especials. Espectacles com ‘Babies Only’, ‘Sent la música’, ‘Conta’m una òpera’, sessions de treball com ‘Tots a Cor’, ‘L’òpera en construcció’, ‘Un matí amb’ o ‘Splash’, a més de tallers didàctics articulen les principals accions, a les quals se sumen dos nous espectacles en la Temporada 2020-2021: ‘Arenes musicals’ i ‘Pulcinella’.
‘Les Arts és Educació’ també es responsabilitza d’altres accions com el seguiment i la coordinació del programa LÓVA (‘L’òpera com a vehicle d’aprenentatge’), la planificació de funcions didàctiques dels espectacles representats al Teatre Martín i Soler, a més de les col·laboracions en l’àmbit universitari amb l’UJI de Castelló, la UPV, la UV i la UNED d’Alzira.