El Centre del Carme Cultura Contemporània impulsa la VIII edició del festival Circuito Bucles Danza, que se celebrarà en diversos punts de la ciutat de València, del 29 d’octubre al 8 de novembre. Vint-i-quatre companyies valencianes, set nacionals i internacionals, així com projectes socials, tallers de formació i música en directe componen la programació.
Dansa al museu
Durant els dies 29, 30 i 31 d’octubre, s’han dissenyat diversos recorreguts en els diferents espais del Centre del Carme Cultura Contemporània (CCCC) per a acostar la dansa en la seua màxima expressió. Hi intervindran els artistes: Colectivo Glovo, Antes Collado, Cristina Cabo, EnÁmbar Danza, Jove Companyia Gerard Collins, Otra Danza i La Intrusa.
Dansa al carrer
Els barris del Carme, Natzaret, el Cabanyal, i Benimaclet acolliran una de les singularitats del festival, l’actuació de peces de dansa en diferents espais urbans, i els transformaran en un circuit de dansa accessible a la ciutadania amb propostes subversives i innovadores, on conviuen diferents arts vives en un marc no convencional. En aquesta edició, participaran els dies 30 i 31 d’octubre, 1, 6, 7 i 8 de novembre, els col·lectius i artistes: EnÁmbar Danza, Iker Gómez, Dunatacá, Migrodanza, Merry Leen, Producción IVC, Kobulu Dance Company, Fic Ebc Danza, Marea Danza, Grupo E21, Jap, Lorenza Di Calogero, A Contar Mentiras, Unaiuna i Vero Cendonya.
Dansa en teatres
En el procés de continuar acostant la dansa a la societat, el festival també impulsa la col·laboració amb els diversos teatres i sales dels barris on es promou la creació artística. Dues representacions nacionals de dansa, La Quebrá i Ko’rsia, tindran lloc a La Mutant (6 de novembre) i a El Tem (7 de novembre). La companyia valenciana Ladyfunta clausurarà el festival a la Sala Círculo de València el 8 de novembre.
Taller social a Natzaret Es tracta de la segona edició d’aquest projecte social. Una immersió [Salt4.d.t1] dansística i cultural al barri de Natzaret, l’objectiu del qual és “aproximar la cultura, i portar la dansa i les arts escèniques al barri de Natzaret”, ha destacat Alfaro. Una iniciativa que compta amb la col·laboració de l’ONG El Arca de Nazaret i l’Associació de Veïns de Natzaret. Els tallers didàctics amb xiquets d’edats compreses entre 4 a 15 anys duraran tot l’any escolar, i acabaran al juny de 2021. A més, l’1 de novembre, el festival acostarà la dansa a la plaça del Santíssim Crist de Natzaret, on intervindran: Fic Ebc Danza, Kobulu Dance Conpany i la companyia de dansa espanyola Marea Danza. Aquesta iniciativa està protegida especialment per l’Ajuntament de València.
Joves creadors
Aquesta iniciativa es dirigeix a impulsar la professionalització de les noves generacions de creadors en dansa contemporània. Les propostes són peces de petit format. Rafa Perets inaugurarà el cicle ‘Joves creadors’ al Centre del Carme Cultura Contemporània, que continuarà a la Sala Carme Teatre amb la representació de diverses propostes escèniques de joves valencians: Cia. Entretantos, Cia. Clandestina, Colectivo Meraki, Pip In To. Serà el 29 d’octubre en ambdós espais.
Nanobucles
Continuant amb la filosofia del festival, s’ha organitzat un laboratori pedagògic de dansa artística en què les xiquetes, xiquets i famílies experimenten noves formes d’expressió amb l’ús del seu cos. En aquesta edició, s’ha organitzat un circuit familiar que tindrà lloc el 31 d’octubre al Centre del Carme Cultura Contemporània, [Salt4.d.t1] amb el nom de ‘Dance Explorer’ a càrrec de Cristina [Salt4.d.t2] Cabo, i a la Sala Carme Teatre, ‘La Lola Boreal’ format per Helena Gómez, Aurora Diago i Noelia Arcos, estrenaran ‘Marrrr’.
Música en directe
Com en altres edicions, la música en directe també forma part del festival. La Sala Carme Teatre acollirà el 29 d’octubre el DJ Madnel. Serà una selecció de música electrònica, principalment ‘hits’ dels 80 i 90 que buscarà crear un espai de [Salt4.d.t1] trobada social per a creadors i assistents, amb l’objectiu d’entaular contacte i ‘feedback’. El 31 d’octubre serà el torn per a Tito Ramírez, conegut per TNT Ramírez, un dels artistes més controvertits dels últims anys de l’escena R&B nacional. Un concert que tindrà lloc al Centre del Carme.
Integrar la dansa en la societat
El festival de dansa Circuit Bucles va nàixer en 2013 amb un marcat format alternatiu. De caràcter anual, busca integrar la dansa en la societat a través de l’exhibició de peces de petit format i duració que es desenvolupen en espais no convencionals. El festival va aconseguir en la seua edició de 2019 una assistència de més de 5.000 espectadors.