El Festival Internacional de Música Antiga i Barroca de Peníscola va concloure el passat dimarts dia 12 d’agost la seua XXV edició, que ha tornat a confirmar que és un referent entre els festivals de música antiga malgrat totes les limitacions d’una edició marcada per la crisi sanitària de la COVID-19.
Més de 1300 espectadors en total han pogut assistir als 13 concerts de la programació, 10 per a públic adult i 3 propostes familiars. Gran part dels espectacles programats van exhaurir les localitats disponibles. Dels grups participants en l’edició d’enguany, 7 n’eren valencians. A més, s’ha comptat amb una formació catalana, una aragonesa i dues andaluses.
Leonardo Marqués, director del Festival Internacional de Música Antiga i Barroca de Peníscola, ha explicat que «celebrem l’alegria d’haver pogut viure el retrobament del públic i els intèrprets en directe en una edició especial per les circumstàncies, però que ha sigut tot un èxit per la resposta del públic i per l’altíssim nivell dels grups participants. També ha sigut una alegria poder comptar amb el Cor de la Generalitat, que tornava al festival després de 16 anys».
Marga Landete, directora adjunta de Música i Cultura Popular de l’Institut Valencià de Cultura, ha afegit que «ha sigut una edició molt atípica, però s’ha demostrat que es pot fer cultura segura. Cal donar les gràcies al públic, que ha omplit l’aforament permés en la gran majoria dels concerts, i també als artistes, que han donat el millor de si mateixos. Aprofitem també per a convidar tothom a l’edició 25 +1, de l’any que ve, en la qual esperem poder portar a terme totes les celebracions del primer quart de segle del festival».