D’aquesta manera, el festival i acadèmia internacional de música medieval i renaixentista tindrà lloc entre el 17 i el 23 de juliol amb un total de 12 concerts que combinen la música medieval amb els espais monumentals de Morella.
El Convent de Sant Francesc, l’església Arxiprestral de Santa Maria la Major, l’església de Sant Joan o l’Ajuntament són alguns dels emplaçaments que acolliran les activitats de l’Early Music Morella.
Així, el Director de l’Early Music Morella, Carles Magraner, i l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, han presentat la programació d’aquesta nova edició del festival. L’edil ha destacat “la importància d’aquest festival que ompli de música la ciutat amb els concerts i les classes de l’acadèmia”. Finalment, ha volgut “agrair l’esforç i dedicació per a mantindre esta edició de l’Early Music Morella treballar perquè puguem disfrutar de la música”.
D’altra banda, Carles Magraner ha afegit que “hi ha una extensa programació de concerts, així com d’altres activitats i conferències”; i també ha destacat que “hem tingut algunes dificultats perquè vinga part de l’alumnat i el professorat internacional, però al final han pogut quasi tots”.
Cal destacar que el Festival i Acadèmia Internacional de Música Medieval i Renaixentista Early Music Morella és un referent a Europa amb un elevat nivell del professorat i l’alumnat, així com de les actuacions i concerts.
Programació de l’Early Music Morella
La novena edició de l’Early Music Morella començarà el divendres 17 de juliol amb la conferència inaugural Europa, un continente musical a càrrec de Senén Florensa a les 18.00 hores al Teatre Municipal. A continuació, tindrà lloc el primer concert, Música Grotesca a càrrec de Capella de Ministrers i Carles Magraner al Convent de Sant Francesc a les 20.00 hores i el concert Al son de la danza d’Atsuko Takano a l’església de Sant Joan a les 22.30 hores.
El dissabte 18 de juliol se celebrarà una taula redona amb el títol El patrimonio musical y su comunicación en el s. XXI moderada per Juan Ángel Vela del Campo a les 18.00 hores al Teatre municipal. A les 20.00 hores hi haurà Bureo a la Plaça de Bous i concert La Dama del Unicornio al Convent de Sant Francesc a les 22.30 hores.
El diumenge 19 de juliol l’activitat començarà amb el concert A las armas: bajo el estruendo de la batalla amb l’orgue històric de Turull a la Basílica Arxiprestal de Morella a les 13.00 hores. A les 18.00 hores, conferència de Toni Aparisi Danzas europeas del Renacimiento. Finalment, a les 20.00 hores, Il Festino al convent de Sant Francesc.
El dilluns 20 de juliol hi haurà la conferència Canto Gregoriano. De los neumas a la voz de Paloma Gutiérrez del Arroyo a les 18.00 hores al Teatre Municipal. A les 20.00 hores, concert Tañer de Gala a l’església de Sant Joan.
El dimarts 21 de juliol tindrà lloc l’última de les conferències, Preámbulo Alfonsino, instrumentos para un centenario al Teatre Municipal a les 18.00 hores a càrrec de Jota Martínez. A les 20.00 hores, concert Los albores de la seconda prattica a l’església de Sant Joan.
El dimecres 22 de juliol a les 20.00 hores, European Polyphony al Convent de Sant Francesc i Confluències al Teatre Municipal.
Finalment, el dijous 23 de juliol, concert Bassa Capella al Teatre Municipal a les 12.00 hores i la Dansa de la Mort com a concert de cloenda al Convent de Sant Francesc a les 20.00 hores.