El divendres 12 de juny a les 20.00 hores se celebrarà a la plaça de l’Espai d’Art Contemporani de Castelló un concert del músic i compositor castellonenc Enric Monfort.
El concert és un projecte creat expressament per a la celebració de la tornada a les activitats de l’IVC a Castelló i serà l’estrena absoluta de ‘32º 49’ Latitud Sud’, solo de percussió i sistema quadrifònic.
La música de ‘32º 49’ Latitud Sud’ està composta i interpretada per Enric Monfort, el so és de Juan Carlos Tomás i la veu pregravada de Raphael Vanoli.
El títol de la peça remet al 21 de gener de 2018, quan un grup de persones va trobar una botella en una platja d’Austràlia. Sembla que la botella feia un temps que estava varada a la platja, i que s’havia mantingut en bones condicions el missatge que portava dins. El missatge, escrit en 1886, tenia 132 anys, el més antic mai trobat a la mar. Aquesta botella va ser una de les milers que l’Agència Federal Marítima i Hidrogràfica Alemanya va llançar a la mar durant més de 80 anys (entre 1864 i 1993) per tal de traçar els corrents marins. Cadascuna contenia una fulla de paper amb la data i les coordenades exactes del vaixell quan es va llaçar la botella, el nom del vaixell, el seu port base i la ruta que feia.
El text deia: “Aquesta botella va ser llançada per la borda el 12 de juny de 1886 en 32º 49’ Latitud Sud i 105º 25’ Longitud des de Greenwich Est. Des de Bark Ship: Paula Home (port): Capità Elsfleth. En el seu viatge de Cardiff a Makasar. Qui la trobe ha d’enviar rebut de la botella a l’observatori naval a Hamburg o al consolat més proper per al retorn a l’agència després de completar la informació posterior”.
En l’interior de l’EACC, que obri de nou les seues portes el dia 12 al matí, amb el seu horari habitual, es manté l’exposició ‘Una veu/una imatge’, una mostra col·lectiva que inclou tretze artistes espanyols o que resideixen ací, concebuda expressament per a l’EACC per l’escriptora, editora i comissària Maria Virgínia Jaua. Amb aquesta exposició, Jaua busca portar encara més lluny el treball que ha estat desenvolupant en l’àmbit de l’anàlisi i la reflexió sobre la construcció dels imaginaris contemporanis. En l’exposició que presenta a l’EACC, María Virginia Jaua indaga i explora les diferents maneres de llegir i interpretar les imatges que ens envolten.
Amb aquesta activitat, l’Institut Valencià de Cultura a Castelló s’acosta cada dia més a la nova normalitat i a la recuperació de la seua vida cultural. El Museu de Belles Arts està obert des de dilluns 18 de maig, i ben aviat reprendran la seua activitat tant l’Auditori, amb un concert del Festival Internacional de Música de Cambra el 27 de juny, com el Teatre Principal, amb la representació de ‘La Pastora’, de la companyia castellonenca La Ravalera, el dia 28 de juny.