L’Institut Valencià de Cultura renova aquesta setmana l’oferta del canal #QuedatACasa amb una oferta molt especial. En aquest cas el Cor de la Generalitat ha gravat expressament l»Ave verum’ de Mozart a iniciativa de l’equip tècnic i artístic del cor. Amb l’edició i el muntatge del director assistent del cor Jordi Blanch, la gravació està realitzada des dels domicilis dels membres del cor en compliment de les normes de confinament.
Han participat en la gravació el director del cor, Francisco Perales; el director assistent, Jordi Blanch; el pianista del cor, Francisco Hervás, i la plantilla del cor. La peça triada, l»Ave verum’ de Mozart, és un homenatge a totes les víctimes d’aquesta pandèmia amb l’esperança de poder representar-la ben prompte als escenaris amb el públic. La gravació pot gaudir-se en la plataforma YouTube a través de l’enllaç consultar ací
La intenció del canal #QuedatACasa és seguir en contacte amb les espectadores i els espectadors i poder oferir a la ciutadania diversos continguts culturals relacionats amb les arts escèniques, el cinema, la música i les arts plàstiques.
Cada setmana el canal ofereix nous continguts de la programació de totes les àrees de l’IVC d’arreu del nostre territori, que es mantenen a l’abast de tots els ciutadans per un període de quinze dies, i que ofereix nous continguts el dijous de cada setmana.
El canal #QuedatACasa va nàixer amb l’objectiu de continuar donant visibilitat als professionals valencians dels sectors audiovisuals, escènics, musicals i plàstics, i de col·laborar per a fer més lleuger el confinament a les nostres cases.
Canal #QuedatACasa d’aquesta setmana
En l’apartat musical, a més de la ja mencionada gravació extraordinària del Cor de la Generalitat, tenim l’actuació de la Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana el 31 de juliol de 2019 al Teatre Romà de Sagunt, sota la direcció musical de Pablo Rus Broseta i amb la direcció escènica i coreogràfica d’Asun Noales. Aquesta actuació compta amb la participació d’un jove cos de ball seleccionat per a aquesta ocasió, amb ‘La consagració de la primavera’ d’Ígor Stravinski, escrita a París en 1913 per als Ballets Russos de Diaghilev.
L’altra proposta musical és ‘El cant de la Sibil·la’, una producció de l’IVC que recupera des de fa set anys aquest cant profètic, un cant paralitúrgic que fins al segle XVI es representava la Nit de Nadal a diferents catedrals de la Península, sobretot en l’àmbit de l’antiga Corona d’Aragó interpretada per la formació Capella de Ministrers, el Cor de la Generalitat i l’Escolania de la Reial Basílica de la Mare de Déu dels Desemparats i la col·laboració de l’Escola Superior d’Art Dramàtic de València.
Tots aquests nous continguts estaran accessibles al públic per un període de dues setmanes en el canal #QuédateEnCasa de l’Institut Valencià de Cultura: consultar ací