Amb un resultat aclaparador , sense vots en contra i solament amb quatre abstencions Josep Francesc Almeria, president de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana ha vist superada en el si de la 45 Assemblea General l’informe de gestió de la Junta Directiva i de les Activitats de l’exercici 2012-2013
L’acte va començar amb la presència de l’alcalde d’Algemesí, Vicent R. García, que, exercint d’amfitrió va saludar als assambleístes recordant no solament el valor cultural de les festes de la Mare de Déu de la Salut, com a patrimoni de la Humanitat, sinó a més la gran tradició musical de la ciutat i la satisfacció que té per ser seu de l’Assemblea i de l’esforç que ha fet la Societat Musical d’Algemesí en l’organització d’aquest esdeveniment, que es completarà en la nit de hui, primer dia de la mateixa, amb la desfilada de les bandes de la Ribera Alta i l’actuació de la Muixeranga.
A continuació va prendre la paraula Manuel Tomás, director general de CulturArts, organisme de la Generalitat que manté entre les seues competències les relatives als aspectes patrimonials, mentre que la resta de les mateixes la té la Conselleria de Gobernació, absent de representació en aquest acte, qüestió que ha sigut comentada en determinats cercles d’aquesta important cita anual de la FSMCV.
Tomás s’ha referit especialment al pas endavant donat amb el Decret sobre Escoles Musicals i el significat de paradigma polític i de creació d’un nou model educatiu per a aquest col•lectiu tan important, en vincular els seus professors professionalment i també a la seua inserció en l’escola primària, sobretot per a aquells escolars que pogueren estar en el llindar o en risc de fracàs escolar. “Som pioners a Europa en aquest terreny”, va afirmar el director General.
En l’informe de gestió el president de la FSMCV Josep Almeria va estar exhaustiu a través d’una sèrie de diapositives on cal destacar la forma pedagògica i referència que va donar al seu discurs, i en el qual també va ressaltar les funcions i programes de comunicació dins d’un context de lluita permanent per no reduir els recursos econòmics en temps de crisis.
El caràcter reivindicatiu de la seua gestió (es va oposar a la creació de CulturArts), unit al caràcter dialogant i la vocació d’arribar a convenis de cooperació i acords amb tot tipus d’institució sempre en benefici del col•lectiu musical, ha fet de Almeria ja un president mític entre les Societats Musicals.
Per si no fóra poc el nivell aconseguit per aquesta junta directiva, cal destacar la vocació internacional amb presència principalment a Estats Units, sobretot en The Midwest Clinic, el més important esdeveniment mundial de bandes de música, des d’on es irradia a tot el món el prestigi que la família bandística valenciana té adquirit amb tot mereixement.
En el plànol econòmic constatar que s’ha produït un increment dels recursos econòmics de la Generalitat Valenciana a les Societats Musicals mitjançant el qual s’ha convertit aquest argument en el colofó pel qual, el president Almeria i la seua junta directiva no han arreplegat ni un sol vot en contra.