La Banda Primitiva de Llíria va posar el punt i final a la commemoració dels seus 200 anys d’història, amb un concert històric i irrepetible, carregat de nostàlgia, emocions i sentiments a flor de pell. Un acte en què la música va ser la gran protagonista amb 145 músics sobre l’escenari i huit dels directors de la història de l’agrupació.
La bicentenària agrupació va fer un recorregut històric a la seua història més recent amb la interpretació d’obres emblemàtiques de la societat i amb el rencontre de la banda amb set dels seus directors titulars i un dels seus directors honorífics. Els mestres Vicente Sempere Gomis, Gabriel García Martínez, Jaime Belda Cantavella, Ramón Ramírez Beneyto, Roberto Forés Asensi, Miguel Moreno Guna, Javier Enguídanos Morató i Luis Cobos van agafar la batuta de la banda per fer disfrutar als més de 900 espectadors amb obres com “La Gran Jota de la Dolores”, el fandango de “Doña Francisquita”, “Cuadros de una exposición” o el preludio de “La torre del oro”.
Huit batutes i una banda al seu màxim esplendor, i la participació del corneta Dani De Baza, en una vesprada en què la societat va voler fer un homenatge a la seua història. I, sobretot, a totes les persones que, des de fa 200 anys, han contribuït a que el Clarín siga una de les societats emblemàtiques del panorama musical: als músics, als socis i simpatitzants. “Un concert per i per a la gent del Clarín” ha explicat el president de la societat, José Luis Pérez Veses.
Després de l’espectacular concert, el bicentenari de la Banda Primitiva de Llíria es va tancar amb un acte molt emotiu, que va servir per fer un homenatge al passat i present del Clarín i, especialment, per a obrir les portes al futur, “als pròxims 200 anys de la història de la Primitiva de Llíria”. Les persones, els esdeveniments i la música van ser les protagonistes d’este tancament que va acabar al crit de “Seguirem fent història”.