La carrera de la candidatura de Llíria a Ciutat Creativa de la UNESCO, en la modalitat de música, continua endavant. L’Ajuntament de Llíria ha presentat la seua candidatura davant d’UNESCO Espanya, amb un projecte que mostra el potencial del bagatge musical i docent de la ciutat en este àmbit.
Segons l’edil de Cultura, Patrimoni i Turisme, Paco García, “hem aconseguit presentar un gran projecte que pretén projectar internacionalment el nostre saber fer i la capacitat per a generar excel·lents professionals, agrupacions i esdeveniments musicals”.
Al mateix temps, el regidor ha volgut agrair el treball de l’Àrea de Turisme de l’Ajuntament de Llíria i del Consell Assessor, així com el compromís i la col·laboració de tot l’entramat associatiu, pedagògic i musical del municipi. “Sense l’entrega de totes les persones que han participat en l’elaboració d’esta candidatura, haguera sigut impossible presentar un projecte de tanta qualitat” ha conclòs Garcia.
La candidatura de Llíria a Ciutat Creativa de la UNESCO ha rebut el recolzament de diferents entitats autonòmiques com les Corts Valencianes, la Conselleria de Cultura, el Consell Valencià de Cultura, la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana i, també, el suport de diferents músics, professors, directors i solistes de prestigi. En addició, la candidatura ha rebut el vistiplau de diferents entitats d’àmbit estatal i internacional relaciones amb l’art i la música, com és el cas de la Berklee.
Amb esta iniciativa, la capital del Camp de Túria aspira a convertir-se, pels seus mèrits històrics, culturals, socials i musicals en Ciutat Creativa de la UNESCO, un reconeixement que, en l’actualitat, ostenten 21 ciutats dels cinc continents, entre les quals es troben Sevilla, Hannover, Liverpool, Bogotà, Medellín o Gant.