El Palau de l’Exposició de València va acollir dissabte la jornada El futur de les societats musicals organitzada pel PSPV-PSOE de València i al llarg de la qual es van abordar els principals problemes que a hores d’ara tenen les societats musicals de la ciutat. Entre ells la necessitat de disposar de locals dignes i d’un finançament just per part de l’Ajuntament que reconega la importantísima tasca artística i educativa que les societats musicals desenvolupen en els barris de la ciutat.
Miguel Hernández, president de la Coordinadora de Societats Musicals de la ciutat de València (COSOMUVAL) i que agrupa a 26 societats musicals, considera que iniciatives com esta són molt interessants perquè permeten que estes entitats traslladen les seues necessitats i inquietuds de manera directa als polítics i confia que estes propostes que ara es plantegen siguen fets i no només promeses electorals.
Sandra Gómez, regidora i candidata socialista a l’alcaldia, va reconèixer que la música ha de tindre un paper rellevant en la ciutat, a l’igual que passa en altres municipis valencians i per això va plantejar un Pla Estratègic de les Societats Musicals de la ciutat de València amb actuacions que posen en valor este fenomen. Entre elles potenciar la pràctica de la música oferint-la com a assignatura extraescolar i la promoció de les societats musicals tant a nivel nacional com internacional.
Per la seua banda, Andrés Perelló, ambaixador d’Espanya davant la UNESCO, es va comprometre a treballar per a que les bandes de música siguen declarades Patrimoni Immaterial de la Humanitat.
La inauguració de la jornada va estar a càrrec de Gemma Pérez, responsable de bandes del partit socialista, Miguel Hernández, president de COSOMUVAL, Andrés Perelló, ambaixador d’Espanya davant la UNESCO i Sandra Gómez, regidora i candidata socialista a l’alcaldia.
Domingo Carles, president comarcal de la ciutat de València de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV), va oferir un taller d’experiències sobre la Llei del Voluntariat mentre que el finançament de les societats musicals va ser un dels temes de la taula redona moderada per Manuel Asensio (COSOMUVAL) i en la qual hi van participar Ramón Vilar, regidor d’Hisenda de l’Ajuntament, Luis Vidal, secretari de la Confederación Española de Sociedades Musicales (CESM), Pau Rausell ((Universitat de València) i José Angel Espinós (president provincial d’Alacant de la FSMCV).
Altre dels principals assumptes tractats va ser el de l’educació musical en una taula redona moderada per Inmaculada Sánchez (assessora del Consell), i en la qual van aportar les seues experiències Ainha Tous (professora del CIM Benimaclet i vocal de COSOMUVAL), Filibert Mira (Escola de Música de Miramar i Conservatori de Torrent) i Pedro Vicente (Conservatori Professional de Música de València).