La Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) té previst aconseguir un nou Rècord Guinness després dels dos aconseguits fa unes setmanes a Castelló. En esta ocasió la cita serpa el proper dissabte 12 de maig en la Plaça de Bous d’Alacant, on a partir de les 20.00 hores arrancarà el segon dels tres actes multitudinaris previstos per a commemorar el 50 aniversari de la FSMCV.
Com ja va passar en l´esdeveniment celebrat a Castelló, l´acte servirà també per a retre homenatge a les escoles de música de la Comunitat, per ser la base de les societats musicals valencianes, i com a agraïment per la gran labor pedagògica que realitzen des de fa anys. L´acte comptarà amb la participació de representants de la Diputació d’Alacant i del propi president de la FSMCV, Pedro Rodríguez, qui ha afirmat que l´acte servirà per a “mostrar des d’Alacant a tothom el potencial de la xarxa d’escoles de música de la Comunitat Valenciana, que són el sistema educatiu propi de les societats musicals, i que compten actualment amb més de 60.000 alumnes”.
La classe de música més multitudinària
Durant la cita està previst batre un nou rècord dels 18 previstos per a celebrar el mig segle de vida de la Federació, després que a Castelló ja s´aconseguiren els dos primers reptes en formar les dos bandes de música integrades per una mateixa família més grans del món.
Ara, el pròxim dissabte es vol batre el rècord a la “Major lliçó de música” de la història, amb una classe que ha de durar almenys 30 minuts i en la que està previst que participen més de 5.000 alumnes d’entre 8 i 16 anys. El rècord actual està establit en una lliçó on van participar 2.489 persones pel que, segons la previsió, les Societats Musicals batran aquest rècord per més de 2.500 inscripcions.
Per a l’ocasió s’ha programat la realització d’una lliçó participativa de música de “Introducció al sistema Soundcool”. Es tracta d’una classe de música mitjançant el sistema Soundcool, la nova eina de creació musical col·laborativa desenvolupada per la Universitat Politècnica de València (UPV) amb la col·laboració de la FSMCV, basada en la utilització de telèfons mòbils i tablets. En aquesta ocasió, Jorge Sastre (Director del Grup d’Arts Performativas i Tecnologia (PerformingARTech) de la UPV i Director del projecte Soundcool) serà l’encarregat de realitzar una lliçó de música gens convencional, on els participants aprendran el funcionament d’aquesta eina i participaran activament amb els seus dispositius tecnològics.
Espectacle de Xarxa Teatre: El Guerrer de la Valltorta
Després de la lliçó musical, es representarà l´espectacle “El Guerrer de Valltorta”, preparat per a l´efemèride pel grup Xarxa Teatre i que utilitza efectes sonors i visuals, per a escenificar contes populars, narracions i rondalles típiques de la Comunitat Valenciana.
En aquesta ocasió, els alumnes seran també protagonistes ja que estaran encarregats d’interpretar la música que acompanya l’espectacle, amb peces creades especialment per a l’ocasió per Pere Vicalet. D’aquesta forma, tots els participants formaran una gran banda de música i posaran en pràctica allò après anteriorment.