La directora valenciana Carmen Más es posarà al front de l’Orquestra Filharmònica Martín i Soler de València (OFMISV), de la qual és titular, el pròxim diumenge 13 de maig a les 11.30 hores a l’Auditori de Castelló, en un concert molt especial que comptarà amb la participació del quartet de trompes Stomvi.
Más prepara amb intensitat aquest concert, que es repetirà el pròxim 3 de juny al Palau de la Música de València, i per al qual ha seleccionat un programa que inclou obres de compositors de la talla de Weber, Hübler, Grieg, Saint-Saëns i Rimsky Korsakov.
Esta serà la primera vegada que l’OFMISV actua junt al quartet Stomvi, integrat per Bernardo Cifres (solista de l’Orquestra del Palau de Les Arts i professor del Conservatori Superior de Música d’Aragó), Amadeo Catalá, Pablo Castañé i Miguel Ángel Gracia (professors titulars dels conservatoris professionals de Saragossa, Alcanyís i Osca).
Una col·laboració que és possible a través del projecte formatiu Mentoring Music Matters! – MMM!, una iniciativa que pretén ajudar als futurs músics professionals i les seues famílies en la presa de decisions correctes al llarg de les seues carreres a través d’un procés de mentorització musical. L´objectiu coincideix plenament amb l’ideari de l’empresa valenciana d’instruments musicals Stomvi (www.stomvi.com), que se centra a ajudar a l’intèrpret elaborant instruments que maximitzen el resultat artístic.
Aquesta cooperació entre l’Orquestra i el quartet de trompes és, segons Carmen Más, “molt enriquidora per a ambdues parts”, pel repte que suposa poder tocar al costat d’aquests grans professionals i el fet de compartir la seua experiència i coneixements.
Després dels concerts a Castelló i València, l’OFMISV tornarà al Palau de la Música de València en el mes de setembre per a interpretar la “3a Simfonia Epidèmia Silenciosa”, del compositor valencià Andrés Valero Castells. Sobre aquesta cita, Más ja ha avançat que “serà un repte per a l’orquestra”n per la gran dificultat tècnica de l´obra, i ha destacat que en esta peça es pot la grandesa d’aquest compositor valencià.
Orquestra Filharmònica Martín i Soler de València
L’Orquestra Filharmònica Vicente Martín i Soler de València va nàixer en 2011 com una formació musical plenament filantròpica. La seua presentació es va realitzar al setembre de 2012 al Palau de la Música de València. Compta amb més de 45 membres de corda, socis de la mateixa, i el seu propi grup de vents “Amics de l’OFMISV”. L’orquestra està formada per joves estudiants de música, universitaris o intèrprets que exerceixen altres activitats professionals, continuant així d’una manera altruista amb la seua vocació musical.